keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Värianalyysi

Liput liehuvat taas saloissa. Tänään pitäisi kai muistella Kalevalaa koko päivä. En minä siitä kyllä paljon mitään muista. Väinämöinen soitteli jotain hauen leukaluusta väännettyä plimputinta ja tappeli jostain ihmekoneesta lentävän naisen kanssa. Siinä taisikin olla Kalevalan olennainen sisältö. Niin ja se yksi mies kuoli ja pilkottiin kai palasiksikin ja sitten sen äiti keräsi palaset ja herätti sen henkiin. En muista kävikö siinä jutussa hyvin vai huonosti. Yleensä noissa kuolleista herättämisissä käy kyllä huonosti. Kokemukset lukuisista maanantaiaamuista todistavat tämän.

Toimistohuoneemme värianalyysi:
- Seinät ja katto ovat valkoiset
- Lattia on vaaleanharmaata linoleumlaatoitusta, jossa on tummempia läikkiä
- Pöydät ovat pyökin värisiä (osa saattaa olla männyn, koivun tai tammenkin värisiä)
- Tuolien istuinosat ovat tummansiniset
- Tuolien jalkaosat, samoin kuin pöytienkin jalkaosat ovat mustat
- Joidenkin pöytien jalat ovatkin kuitenkin harmaat ja parissa jopa maalaamatonta metallia
- Tietokoneet ja monitorit ovat metallinharmaalla ja mustalla väritettyjä (tosin jollakin on yksi vaaleasävyinenkin monitori)
- Ikkunan yläosassa on sininen kappa-verho
- Huoneessa on 5 vihreää kasvia
- parin pöydän päätyyn on laitettu harmaa välisermi
- Huoneessa on lukuisia harmaita roskakoreja, joiden yläosan peittää musta jätesäkki
- Lisäksi huoneesta löytyy paljon sekalaisenvärisiä yksityiskohtia: seinällä roikkuu pari taulua, pöydillä on värikkäitä hiirimattoja ja kirjoja, naulakoissa roikkuu eri värisiä vaatteita, lattialla lojuu pari pahvilaatikkoa jne.

Huoneemme värisävyt kuuluvat selvästi talvi-väritykseen:
"Talvi: viileänkohtalokkaita, dramaattisia värisävyjä, jotka on taitettu mustalla tai harmaalla. Talven sävyissä on harmaita, tummansinisiä ja jäisiä sävyjä. Muita talven sävyjä: puhdas valkoinen, vihreä sametti, aniliinpunainen."
Lähde: http://www.nicehouse.fi/vaatehuo/tyylit/colors3.htm

Jos minulla olisi täällä webkamera tai tavallinen digikamera, olisin ehkä voinut ottaa kuvia eri väripinnoista ja värkätä jonkunmoisen värikartan. Se olisi ollut varmasti hieno. Olisihan tuossa kännykässä joku kamera, mutta kun siitä on niin vaikea siirtää niitä kuvia tietokoneelle, niin enpä taida jaksaa.

Tulin muuten ajatelleeksi, että kun pian muutamme, niin minun on varmaan pakko tehdä kaikki nämä värianalyysit ja ikkunanäkymäraportit uusiksi, sikäli kun niitä voi soveltaa sikäläiseen ympäristöön. Näiden pohjalta voisi ehkä tehdä jotain vertailevaa analyysiä, ovatko asiat paremmin vai huonommin uudella toimistolla. Onhan kyllä sekin mahdollista, että uudella toimistolla alkaa kertakaikkisen uusi ihmeellinen elämä, ja minulla on sitten aina niin hauskaa, että ei minulla ole enää mitään tarvetta tehdä mitään tylsyysraportteja.

Pääsen tai joudun kai ensi viikolla taas uuteen projektiinkin. Tällä kertaa enimmäkseen vanhaa tuttua juttua, mutta varmaankin mukavimmasta päästä hommia. Saapas nähdä. En jaksa intoilla siitä suuntaan tai toiseen, ennen kuin tiedän aiheesta enemmän.

Ei kommentteja: