keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

Sähköpostia toiseen galaksiin

Näppäimistöni on saastainen. Se taisi olla käytetty jo silloin kun sain sen pari vuotta sitten ja nyt se on paikoitellen todella köhnäinen. Kokeilin kokeeksi raapia kynnellä parista näppäimestä pois likakerrostumaa ja kyllähän se siitä tuntuisi irtoavan, mutta iso homma tuon puhdistamisessa olisi. Kynnenalusetkin tulisivat likaiseksi. Tietty homma voisi onnistua kolikollakin. Antaisivatkohan mikrotuen hiipparit minulle uuden näppiksen jos pyytäisin? Toisaalta tuntuu kyllä aika kerskakulutukselta hankkia uusi näppäimistö vain siksi, että vanha on likainen, kun se kuitenkin toimii ihan hyvin. Kai minun täytyy suojella luontoa ja yrittää putsata näppäimet. Joskus.

Näppäimistöni likaisimmat näppäimet ovat jostain syystä melkein kaikki oikealla puolella. Enkö ikinä pese oikeaa kättäni? Vai teenkö oikealla kädelläni niin töitä niin paljon enemmän, että se hikoaa enemmän ja hien mukana irtoaa ruumiista töhkää? Aika ällöä.

Likaisimmat näppäimet top-10:
1. P
2. Backspace
3. L
4. O
5. 9
6. +
7. Enter
8. Ö
9. 8
10. CapsLock

Tuo CapsLockin likaisuus kummastuttaa minua erityisesti. Miten ihmeessä se voi olla noin likainen, vaikka en käytä sitä juuri koskaan? Joskus kyllä hakkaan sitä vahingossa, kun tarkoituksenani olisi hakata Tab-näppäintä. Mutta silti useimmiten kyllä osun Tab-näppäimeen ja se ei ole yhtään likainen. Käykö koneellani öisin joku tyyppi, jolla on likaiset kädet ja joka kirjoittelee paljon tämäntapaisia viestejä:
PÖl9O+8pOP
Pööll089++PP
PPööLLllöOOO
++89PPpooÖÖÖ
+8988lllLLL

Siis käyttäen vain noita muutamaa merkkiä, välillä isolla kirjoitettuna muutama merkki ja sitten taas pienellä ja rivinvaihtojakin aika runsaasti. Miksi ihmeessä kukaan kirjoittaisi tuollaista? Ensimmäinen mieleeni tuleva vaihtoehto ovat alienit. Ehkä joku alien lähettää koneeltani sähköpostia toiseen galaksiin ja heillä ei käytetä kuin noita merkkejä? Käyttävätköhän alienit muidenkin koneita? Ovatko muidenkin toimiston ihmisten näppäimistöt likaisia samoilta kohdilta? Täytyy tehdä vaivihkaa tutkimusta aiheesta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WC-pöntön nupin jälkeen kodin bakteeripitoisin paikka on tietokoneen näppäimistö ja mikseipä asia olisi työpaikallakin samoin. Vaikka näppäimistö vaikuttaa kuivalta jää siihen sormista rasvaa jossa pääasiassa iholta peräisin olevat bakteerit kasvavat riemumielin. Tai eihän niillä mitään mieltä ole. Puhdistaminenkin on hieman ongelmallista koska ensinnäkin pitäisi olla roiskesuojattu näppäimistö että voi käyttää reilusti desinfiointiaineeseen kostutettua puhdistusliinaa ja huonolla tuurilla käy niin että näppäimistä katoavat kirjainmerkit liian voimakkaan pesuaineen mukana. Kymmensormijärjestelmän osaamisesta on tällöin hyötyä.

kipeeisi kirjoitti...

Raavin näppäimistöstä suurimmat sieni- ja sammalkerrostumat, mutta pahasti pelkään, että bakteereille jäi silti vielä mielin määrin mellastamispaikkoja.
En usko että täältä toimistolta löytyy desinfiointiainetta, mutta keittiöstä löytyy uuni. Jos lämmittäisin sen esim. 200 asteeseen ja pistäisin näppiksen hetkeksi sinne, niin siitä luulisi bakteerien tajuavan vihjeen. Sivuvaikutuksena näppäimistö voi saada myös uuden alien-vaikutteisen designin, jos muovi ehtii vähän sulaa. Toivottavasti muovi ei syty palamaan. Uuninäppäimistö voi myös haista kaamealta. Ehkä kokeilen tätä joskus illalla, kun kaikki järkevät ihmiset ovat lähteneet kotiinsa.

Mikko Silvonen kirjoitti...

Olet selvästi pelannut työnteon sijasta jotain peliä, jossa P vie ylös ja L alas!

Backspace likaantuu minullakin, mutta kaikkein likaisin on Page Down. Pomona taitaa joutua pläräämään usein läpi PowerPoint-maratoneja ja muita pitkiä jorinoita.

kipeeisi kirjoitti...

Pelaaminen olisi tosiaan yksi mahdollisuus, nuo näppäimet ovat niin lähellä toisiaan, että ne voisivat hyvinkin olla ohjausnapit jossain pelissä. En kyllä muista pelanneeni töissä mitään. Paitsi yhtä tietokoneenpotkimispeliä, mutta ei siinä kyllä noita näppäimiä käytetty. Tosin olen maanantaiaamuisin useimmiten niin koomassa, että silloin on voinut tapahtua ihan mitä vain...