maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Ensivaikutelmia ihmemaasta

Odottelin uutta projektia viikkotolkulla, jotta pääsisin korjaamasta muiden tekemiä bugeja, ja mikäs minua odottikaan uudessa projektissa: Läjä muiden tekemiä bugeja korjattavaksi. No, kehitysympäristö on sentään eri. Itse asiassa minun pitäisi varmaankin ihan ensimmäiseksi selvittää mitä tällä ohjelmistolla oikein tehdään ja miten se toimii. Aikataulu kai antaa periksi melko verkkaisenkin tutustumistahdin onneksi näin alkuun. Minun pitäisikin oikeastaan opetella ohessa vähän ihan perusjuttuja, jotka liittyvät tähän projektiin, mutta joita en ole aiemmin tarvinnut.

Kappas vaan, ikkunasta näkyy liehuvia lippuja. Onko uutinen uudesta projektistani todellakin tällainen kansallinen juhlapäivä? En keksi kyllä muutakaan selitystä. Tänään ei ole mikään vaalipäivä, eikä joulu, vappu tai juhannuskaan. Olen hieman hämmentynyt. Täytyy käydä katsomassa olisiko päivän lehdessä jotain mainintaa aiheesta.

Hahhah, taas kolahti mailissa virheraportti vanhasta projektista. Onpas nautinnollista, kun ei tarvitse uhrata virheelle ensimmäistäkään ajatusta. Jotkut muut saavat nyt ihmetellä käyttäjien mielenliikkeiden, hiiren napin painallusten ja suoritettavan ohjelmakoodin mystistä yhtälöä. Uuden projektin bugit vaikuttivat äkkiseltään paljon selkeämmiltä ja vähemmän tulkinnanvaraisilta. Ensivaikutelma voi kyllä olla pettävä.

Olen ehtinyt vasta pari tuntia tutkailla uuden projektin sovellusta ja pari mielenkiintoista seikkaa on jo nyt tullut eteen: Ensinnäkin minkäänlaista dokumentaatiota mistään ei ilmeisestikään ole saatavilla. En voi tajuta, miten kukaan voi käyttää tätä ohjelmaa ilman ohjeita. Jostain päättelin, että tähän on ilmeisesti järjestetty jotain koulutustilaisuuksia loppukäyttäjille, mutta nekin materiaalit ovat ilmeisesti vain asiakkaalla. Näppärää. No täytyy tutkia tätä perinteisellä päätä-seinään-menetelmällä: Mitähän tuosta tapahtuu? Ai siitä tulee virhe. Mitähän tästä sitten tapahtuu? Ai siitäkin tulee virhe. Mitäs jos painaisin ensin tätä ja sitten tuota? Siitäkin näymmä tulee virhe...

(PS: Kävin lukaisemassa lehteä taukotilassa: Pyh, ei mitään mainintaa uudesta projektistani. Käsittämätöntä, ettei tällainen merkkitapaus ylitä uutiskynnystä. Jotain kuollutta runoilijaa vain juhlitaan.)

Ei kommentteja: