torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Olen todiste spontaanista teknisestä oppimisesta

Ulkona satelee taas vähän lunta. Kevät on silti varmaankin jo tuloillaan, en saanut yhtään paleltumaa lounastunnilla, ja näytti vähän siltä kuin kinoksetkin olisivat olleet hieman matalammat. Pian se aurinko taas paistaa täydeltä terältä ja voin kaivella polkupyörän varastosta. Sitten voin alkaa laskemaan päiviä kesäloman alkuun ja aloittaa pehmeän laskeutumisen pitkään kaivattuun vapaa-aikaan.

Täällä kävi siivojana joku omituinen sijainen, joka pyyhki pölypallot pöydiltä. Nyt on ihan yksinäinen ja alaston olo. Pian minulta varmaan raastetaan bugitkin, ainoat luotettavat seuralaiseni. Minut aiotaan eristää maailmasta. Jos pölypallot joskus palaavat luokseni, teippaan niihin nimilaput, ettei kukaan vie niitä enää luotani pois.

Tänään olen enimmäkseen räpeltänyt korjattavaa sovellusohjelmaa ja katsellut sitten toisesta analysointiohjelmasta tapahtuuko siellä jotain muutoksia. En suoraan sanoen tajua juuri mitään koko analysointiohjelmasta. Joku vihjaisikin minulle jo, että usein käyttöohjeiden lukeminen auttaa ohjelman käyttämistä. Pyh. Ei niillä esi-isilläkään mitään käyttöohjeita ollut kirveittensä ja kyntöaurojensa kanssa, ja silti olen elävä esimerkki siitä, että eivät nekään kaikki nälkään kuolleet.

Vaikeaa käsittää, että jo reilun viikon päästä kökkimiseni täällä on kökitty. Pelottaa hieman ajatella, millainen se uusi paikka on. Ehkä minut pistetään siellä siivouskomeroon. Tai vessaan. Joudun varmaankin työskentelemään wc-pöntöllä istuen, ja jos jollakin on hätä, minun pitää mennä käytävälle odottelemaan asioiden hoitamista. No, saanpahan ainakin liikuntaa ja näen ihmisiä.

Analysointiohjelman piirtämien häkkyröiden tutkiminen on järjettömän tylsää. Pitäisiköhän minun kuitenkin vähän lukaista niitä ohjeita? Itse asiassa vilkaisin niitä jo aiemmin, mutta ne näyttivät niin tylsiltä ja itsestään selviltä, että arvelin kokeilemisen olevan nopeampaa. Mieleni taka-alalla on kuitenkin alkanut elämöidä ajatus, että ohjeet saattaisivat paljastaa ohjelmasta ominaisuuksia, jotka tekisivät koko homman automaattisesti puolestani. Ei minulla oikeastaan ole mitään hävittävänäkään, molemmat tavat tuntuvat olevan tylsiä, ja kun kokeilin jo toista, niin ehkä nyt olisi aika tasapuolisuuden nimissä kokeilla lukea niitä ohjeita.

Ei kommentteja: