keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Aaltoileva seinä

Ulkona taitaa olla aika lämmintä, mutta minun on kylmä. Ei täällä sisälläkään varmaan kovin kylmä oikeasti ole, flunssa vaan pistää viluttamaan. Nousisi nyt edes kunnon kuume, niin voisin lähteä kotiin.

Huoneen ikkunan lasissa on varmaankin jossain kohtaa jokin epätasaisuus. Joskus kun tuijottelen kaukana olevaa taloa ja käännän samalla päätäni, niin näyttää kuin talon seinässä liikkuisi aalto tai kupla. Toinen vaihtoehto on, että joku on tehnyt käytännön pilan, ja laittanut jotain hallusinogeeniä limsaan tai kahviin. Täytyy katsoa huomaanko ympäristössä muitakin hassuja ilmiöitä. Esim. sisällä alkaa sataa lunta tai jotain. Silloin voisin olla varma, että kyse on lsd:stä, kärpässienistä tai muusta aineesta, ja ikkuna on ihan kunnossa.

Ikkunasta näkyy aika paljon ohi kulkevia ihmisiä. Jos jaksaisin, voisin ehkä laskeskella paljonko tuosta kulkee ihmisiä esim. viidessä minuutissa, ja sen perusteella voisin tehdä yleistyksiä kuinka paljon tuosta kenties kulkee ihmisiä päivässä. Eläimiä tuosta ei juurikaan kulje. En muista nähneeni edes yhtään koiraa. Mutta nyt laiskottaa niin paljon, että en jaksa tuollaisiin mittaviin laskuoperaatioihin. Ehkä jonain toisena päivänä, kun minulla on vielä tylsempää ja tunnen silti oloni energisemmäksi kuin nyt.

Kävin tutkimusretkellä toimistorakennuksen toisessa päässä toisella osastolla. Niillä oli siellä vaikka kuinka monta limsa-automaattia. Meillä ei ole Ediä yhdessäkään koneessa ja niillä oli kahdessa! Otin tietty mukaani sieltä pullollisen. Lisäksi siellä näytti olevan yksi automaatti pyhitetty kokonaan ykkösoluelle! Ryyppäävätkö ne siellä kaiket päivät? Olen syvästi järkyttynyt. Kauhukseni ymmärsin nyt myös, että vanhalla toimistolla meillä oli erillisessä jääkaapissa limsa-automaattilimsojen lisäksi Dr. Pepperiä ja tavallista Coca Colaa, mutta täällä niitä ei enää ole! Kaameaa! Etuisuuksiimme on kajottu, eikä edes mitään neuvotteluja ole käyty. Seuraavaksi ne varmaan alentavat meidän palkkoja.

Ei kommentteja: