maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Uutta ja vanhaa

Hohhoijaa. Uusi toimisto ja uusi projekti. Kuitenkin vielä sama tietokone, sama pää ja samat ohjelmat, jotka päättävät päivitellä itseään silloin kun sitä vähiten odottaa. Nytkin tarkoituksenani oli plärätä yksi dokumentti pikaisesti läpi ennen lounaalle lähtöä, mutta ei se tietenkään voinut ihan niin yksinkertaista olla. Dokumentin katseluohjelma halusi väen vängällä hakea netistä jonkun päivityksen, jonka koko oli isompi kuin alkuperäisen ohjelman. Latauksen jälkeen pitää tietysti taas kaikki sulkea ja käynnistää uudestaan.

Näen uuden työpisteeni ikkunasta ratapihalle. Muutama juna siellä näyttää tönöttävän ja jotain vr:n henkilökuntaakin siellä liikuskelee. Kauempana näkyy jotain kerrostaloja ja vähän puita. Enpä osaa sanoa onko tämä näköala kiinnostavampi kuin vanha. Ikkuna on ainakin pienempi, mikä tarkoittaa selkeästi tilanteen huonontumista. No toisaalta tästä näkee ihmisiä paljon lähempää, ainakin jos ei satunnaisia haalarimiehiä edellisen toimiston näköalassa lasketa lukuun.

Muutto sujui yllättävän näpsäkästi. Ainoastaan oma tuolini oli hukkunut johonkin, mutta löysin toisen samanlaisen tilalle. Oikeastaan tämä tuoli on itse asiassa vähän parempi kuin vanha, koska vanha piti välillä jotain omituista klonksumista ja tämä ei. Pöytäkin on vähän erilainen: selkeästi isompi ja tässä on jotain hassuja säätömahdollisuuksia mitä vanhassa ei ollut. En ole vielä osannut laittaa toiselle puolelle pöydästä mitään, koska vanhalla pöydälläni ei ollut tuollaista ulottuvuutta. Taidan varovasti kokeilla siirtää yhden cd-levypinon sinne. Noin. Paljon parempi. Siirtäisinköhän tuon yhden lappusenkin toiselle puolelle? Noin. No nythän pöydän toinen puolikin näyttää suorastaan täydeltä.

Kai sitä pitäisi tehdä jotain järkevää, vaikka ei kyllä sanottavammin huvittaisi. Voisin ehkä kohta käydä yrittämässä haalia tänne huoneeseen vielä yhden kukan. Vanhan työpaikan avaimetkin pitäisi viedä pois. Niin ja tietysti olisi plärättävä muutama kymmenen sivu määrittelyjä ja muita dokumentteja. Ehkä aloitan kuitenkin siitä, vaikka muut vaihtoehdot kuulostavatkin vähemmän tylsiltä. Hah, pihalla näkyy joku työmaakoppi, jonka ikkunasta näen kuinka joku duunari surffailee netissä. Ehkä tuolla raukalla on ihan yhtä tylsää kuin minulla.

Ei kommentteja: