perjantaina, elokuuta 17, 2007

Virvoitusjuomien kehittäjien tulisi tutustua nanoteknologiaan

En saanut vielä tietokonettani uudistettua. Sain maailman meluisimman kovalevyn koneeseen kyllä, mutta käyttöjärjestelmä ei ole vielä suostunut muljahtamaan koneelle. Joudun elämään tämän kämäisen kauhistuksen kanssa varmaankin maanantaihin asti. Ensimmäinen arvaus monelle olisi varmaankin, että koneeseeni asennetaan Windows Vista, mutta ehei. Olen tähän asti joutunut pärjäilemään Windows 2000:lla ja nyt saan tilalle Windows XP:n. Ei tässä vanhassa romussa varmaankaan mikään Vista toimisikaan. Joskus olen pyöräyttänyt tässä koneessa Linuxiakin, mutta ei siihen vain saa kaikkia niitä ohjelmia mitä tarvitsen. Mac olisi ehkä realistinen vaihtoehto, mutta ne ovat niin kalliita, että ei meidän firma sellaista kykene kustantamaan. Puolet nykyisen koneeni osista on peräisin vuosituhannen vaihteesta.

Mahassa on outo tunne. En ole ähkyssä, enkä nälissäni, eikä maha ole sekaisinkaan. Se vain tuntuu oudolta. Toivottavasti tämä ei ole alkusoittoa jollekin kamaluudelle. Mahastani syöksähtää kohta varmaankin alien niin kuin siinä elokuvassa. Taidan myrkyttää sen juomalla jotain kaameaa. Pohjaan palanutta kahvia, 3 litraa energiajuomaa tai sangollisen vesijohtovettä. Jos ei se siitä nujerru, niin sitten minä nujerrun. Ehkä kuolemme molemmat.

Olen taas jonkinmoisessa oudossa projektien välisessä rajatilassa. Oikeastaan oli puhe, että olisin aloittanut uutta projektia, mutta kehitysympäristö ei suostunut toimimaan. Kun oli tiedossa, että koko koneen sisältö pistetään uuteen uskoon, niin elättelemme toivoa, että uudella käyttöjärjestelmällä kehitysympäristö alkaisi maagisesti toimia. Tuskinpa alkaa kuitenkaan. No odotellessani aloin tehdä jatkosuunnitelmia vanhaan projektiini. Minun pitäisi oikeastaan tehdä nytkin jotain suunnitelmia toteutuksesta, mutta en nyt saa itseäni oikeaan moodiin. Katsotaan, jos myrkkylitkujen juominen auttaisi.

Olisi hienoa, jos joskus tulevaisuudessa keksittäisiin jokin nanoteknologiaan perustuva juoma, joka parantaisi aivojen toiminnallisuutta. Aivosoluja tappavia nesteitähän meillä jo on. Sellainen neste joka sisältäisi aivosoluja matkivia nanokoneita olisi hieno. Mitä enemmän juomaa joisit, sitä älykkäämmäksi tulisit, muistisi paranisi ja olisit muutenkin miellyttävämpi ihminen. Jos nanokoneet eivät osaisi suoranaisesti matkia aivosoluja, niin ainakin ne voisivat jotenkin buustata olemassa olevien aivosolujen toimintaa. Toisaalta, en tiedä olisiko tuollaisten juomien juottaminen työntekijöille yrityksen etujen mukaista. Usein minusta tuntuu, että täällä kaivattaisiin enemmän simpanssien kaltaisia suorittajia, jotka eivät miettisi turhia.

Ei kommentteja: