tiistaina, elokuuta 21, 2007

Saanko tietokonettani enää koskaan käyttökelpoiseksi?

No niin, nyt iso tietokone on taas käytössäni uudella käyttöjärjestelmällä varustettuna. Melkein koko päivä on taas kulunutkin ohjelmia asennellessa ja katsellessa kun niitä asennellaan. Ei tässä äkkiseltään mitään suurempaa eroa edes huomaa käytettävyydessä. Isoin syy käyttöjärjestelmän vaihtoon olikin itse asiassa se, että pari uutta ohjelmaa eivät suostuneet toimimaan enää kämäisessä Windows 2000:ssa.

Ulkona ei ole mitenkään erityisen hieno ilma, mutta silti läheisillä terasseilla istuskelee vaikka kuinka paljon ihmisiä. Kello ei ole vielä kolmeakaan - mitä nuo ihmiset tuolla tekevät? Ei kai nyt kukaan vielä tähän aikaan ole päässyt töistä, eikä nyt ole enää mikään lounasaikakaan. Ei kai kukaan enää ole lomallakaan? Kahvitunnistakaan ei ole kyse, sillä ihmisillä näyttää olevan edessään lasituoppeja. Kai sitä tietysti kahvitunnillaan voi juoda oluen tai siiderinkin, mutta veikkaisin, että kyse on jostain muusta. Jostain paheellisesta.

Olen juonut tänään työpäivän aikana äkkiseltään laskettuna 2,5 litraa limsaa ja avasin juuri uuden limsapullon. Minusta jotenkin tuntuu, että ei ole ehkä kovin terveellistä juoda limsaa näin paljon. Jotenkin vain tulin vahingossa juoneeksi sitä. Ensin aamulla väsytti töihin tullessa, sitten palaverissa väsytti. Lounaalla tietysti piti juoda limsaa ja lounaalta palatessakin jotenkin teki mieli jotain makeaa ja kofeiinipitoista. En ole kyllä aivan täysin varma olenko itse juonut kaiken tuon limsan, vai onko joku vain jättänyt yhden tai kaksi tyhjää pulloa pöydälleni. Toisaalta olen kyllä saattanut viedä ajatuksissani pulloja pois jo aikaisemmin, joten olen saattanut juoda limsaa jopa enemmänkin. Joka tapauksessa olen juonut tänään paljon kofeiinipitoista limsaa. Kädet tärisevät hieman ja olo tuntuu kohtuullisen levottomalta. Oikeastaan mieleni olisi tehnyt vielä enemmän kahvia, mutta jos olisin juonut kahvia samalla innolla, niin oloni olisi varmaan vielä omituisempi. Huomenna voisin yrittää kyllä juoda enemmän vettä.

Nyt kun sain viimein koneen jollain asteella toimimaan, niin minun pitää asentaa miljoona pikku apuohjelmaa ja päivitystä. Tämä pitää sisällään loputonta latauspalkin matelemisen tuijottamista, ok-napin klikkailua, tyhmiin kysymyksiin vastailua, rastien ruksimista ruutuihin ja koneen jatkuvaa uudelleenkäynnistämistä. Aina kun saan jonkun jutun toimimaan, löytyy jokin toinen juttu, joka ei toimi. Tavoitteenani oli tehdä tänään jotain edes näennäisesti tuottavaa, mutta pahasti näyttää siltä, että en saa kyllä tänäänkään valmiiksi yhtään mitään. Taidan antaa periksi. Pelailen vielä vähän nettipeliä, surffaan parilla foorumilla ja lähden kotiin. Jos huomenaamuna kaikki olisi vaikka maagisesti korjaantunut.

Ei kommentteja: