keskiviikkona, elokuuta 22, 2007

Tärylätkä helvetistä

Ulkona sataa ja mielikin on aika maassa. Olen viettänyt päiväni taas asentelemalla kaikkea mahdollista uudestaan, metsästämällä tiedostoja oudoista paikoista, kyselemällä ihmisiltä tyhmiä ja ihmettelemällä miksei mikään toimi. Homma on paitsi tylsää, myös turhauttavaa ja turruttavaa. Tuijottelen latauspalkkeja, käynnistelen konetta, vaihtelen epämääräisiä asetuksia ja odottelen milloin mitäkin tapahtuvaksi.

Koko talo tärisee. Viereisellä työmaalla tehdään jotain rajua isolla koneella. Tältä varmaankin tuntuisi olla jättimäisen hierovan sängyn sisällä. Jota samanaikaisesti hiottaisiin katuporalla. Yritimme käydä naapurihuoneen ikkunasta katsomassa miltä kone näyttää, mutta ei sieltäkään mitään näkynyt. Joku väitti nähneensä kyseisen tärinäkoneen ja sanoi että se oli ihan tavallinen tärylätkä, eikä edes kovin iso. Tärinästä päätellen olisin kuvitellut vehkeen ainakin kuorma-auton kokoiseksi.

En muista nähneeni pitkään aikaan lintuja taivaalla, vaikka vähän väliä tuijottelenkin ikkunasta. Pääskyset ovat varmaankin jo muuttaneet etelään, eikä ulkona ole niin huono ilma, että lokit ilmestyisivät paikalle. En huomannut sateen aikana tarkkailla tilannetta, ehkä siellä silloin olisi lennellytkin noita pahan ilman lintuja.

Tunnelin päästä näyttää siintävän hieman valoa tietokoneen suhteen: Olen saanut yllättäen kaksi suurehkoa kehitysympäristöä toimimaan, ja pystyn taas vaihteeksi tekemään jopa jotain oikeita töitä koneellani. Nyt kyllä tunnen itseni niin sankarilliseksi, että ei enää huvita tehdä mitään. Taidankin lähteä kotiin aikaisin. Pidin hieman normaalia lyhemmän ruokatunninkin, joten olen vapaa-aikani hyvin ansainnut. Huomenna minulla on koko päivä aikaa tylsistyttää itseni tekemällä jotain korjauksia ja ihmettelemällä uusia ominaisuuksia ja uutta kehitysympäristöä.

Ei kommentteja: