tiistaina, elokuuta 07, 2007

Ovatko asiakkaamme avaruusolentoja?

Päätin testata tänään taas kahvinsietokykyäni. Kaameat hirviöbugit ovat jälleen hyökänneet kimppuuni, väsyttää, ottaa päähän, eikä huvita mikään ja on tietysti tylsää. Ehkä kahvi voisi ratkaista jonkun ongelmistani. Todennäköisesti kuitenkaan ei. Unilääkkeet voisivat auttaa. Jos nukkuisin koko päivän, niin ehkä ongelmat katoaisivat itsestään.

Olen vähän miettinyt lisää ufoja ja alieneita. Koska eilen tulin siihen tulokseen, että todennäköisesti alienien teknologia on nykyään niin kehittynyttä, että he kykenevät naamioimaan lentoaluksensa ihmisten lentoaluksia muistuttaviksi, niin todennäköisesti he pystyvät nykyään naamioimaan kaiken muunkin alienmaisen olemuksestaan ihmismäiseksi. Alienien toimitilat on todennäköisesti naamioitu aivan tavallisiksi firmoiksi ja mahdollisesti alienit itsekin ovat naamioituneet ihmisiksi. Mahdollisesti työpaikallanikin on alieneita.

Asiakkaistamme ainakin osa on todennäköisesti alieneita. Se selittäisi joidenkin sovellusten todella omituiset vaatimukset ja toteutustavat. Ehkä sovelluksemme todellisuudessa tekevät alienien käytössä jotain ihan muuta, kuin mitä kuvittelemme niillä tehtävän. Se selittäisi myös jotkin todella omituiset virheraportit. Olen usein ihmetellyt, miksi ihmeessä asiakkaamme haluavat käyttää ohjelmistojamme jollain tavalla, mikä itselläni ei ole käynyt mielessäkään. Tietenkin on myös mahdollista, että todellisuudessa alienit eivät tarvitse sovelluksiamme yhtään mihinkään: Kaikki on vain kulissia alienien todelliselle toiminnalle, mitä se ikinä lieneekään. Ihmiset alkaisivat ihmetellä jos alienit rakennuttaisivat valtavat toimitilat firmalle, joka ei työllistäisi ketään, ei tuottaisi mitään ja jolla ei olisi ollenkaan liikevaihtoa. Alienien on kertakaikkiaan pakko pyörittää ohessa jotain liiketoimintaa, jotta firmat ja niiden toimitilat vaikuttaisivat uskottavilta.

Nykyisessä projektissani on muuten yksi hyväkin puoli: Ihmiset joiden kanssa teen töitä istuvat rakennuksen toisessa päässä, ja saan hyvin kulutettua aikaa kävelemällä rakennuksen päästä päähän kysymään jotain ja tekemään muistiinpanoja. En tiedä vaikutanko toimeliaalta vai toimettomalta muiden silmissä kuljeskellessani edes takaisin käytävällä. Mukanani raahaama paperivihko ehkä antaa minusta enemmän sellaisen kuvan, että olen todella menossa tekemään jotain tärkeää. Pitäisiköhän alkaa raahailla vihkoa mukana aina silloinkin, kun vain harhailen toimettomana käytävillä? Kärsisikö vihko inflaation? Jos raahaisin välillä mukanani kannettavaa tietokonetta?

Saattaa olla että joudun/pääsen bugimetsästyksessäni käyttämään uusia ihmeellisiä työkaluja. Joskus toisena hetkenä niiden kanssa leikkiminen voisi olla hauskaakin, mutta nyt ei vain yhtään huvita. Olen niin kyllästynyt tähän typerään palikkaan, että toivon nyt, etten olisi koskaan kuullutkaan koko jutusta.

Ei kommentteja: