torstaina, elokuuta 09, 2007

Monitorini säteilee lämpöenergiaa

Taas tuli nuolaistua ennen kuin tipahti. Eilen ehdin riemuita suurvoitosta taistelussani bugeja vastaan, mutta tänään ne pirulaiset palasivat takaisin aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Bugit olivat vain strategisesti vetäytyneet hetkeksi taka-alalle, mutta nyt ne terrorisoivat taas koko sovellusta, eikä mikään enää toimi. Paluu pään seinään hakkaamiseen tuntuu aina ikävämmältä sen jälkeen kun luulee, ettei sitä tarvitse tehdä enää ikinä. Tekisi melkein mieli itkeä. En kuitenkaan viitsi. Ei sillä, että itkeminen nolottaisi, en vain jaksa. Se tuntuisi jotenkin väkisin kaivetulta reaktiolta tärkeysarvoltaan olemattomaan asiaan. Samasta vanhasta tylsyydestä on kuitenkin vain kyse.

Minulle tulee melko merisairas olo, kun katselen tarpeeksi kauan ikkunasta monitorin reunan yli. Lämmin ilma väreilee monitorin yläpuolella ja saa ikkunanäkymän aaltoilemaan. Monitori on todellakin lämmin. Varmasti hillitön määrä lämpöenergiaa kuluu hukkaan tuosta monitorista. No onhan tuo hukkalämpö tietysti pois lämmityskuluista, mutta täällä on nyt muutenkin niin kuuma, että tuo taitaa vain lisätä ilmastointikuluja. Monitori ei varmaankaan ole tarpeeksi kuuma, että sillä voisi paistaa kanamunia, mutta kyllä sillä varmaankin voisi jonkun einespizzan saada lämpimäksi. Eipä nyt satu olemaan einespizzoja mukana, että voisin testata asiaa. Eikä kyllä ole juuri nälkäkään. Söin kiinalaisessa ravintolassa koko rahan edestä. Kaikki energiani on keskittynyt ruoan sulattamiseen.

Olen juonut tänään tolkuttomasti limsaa. Olen muka yrittänyt vähentää sekä limsan ja kahvin juontia, mutta menestys on ollut aika huono. Muistan ehkä kaksi kertaa ottaneeni limsan sijaan vettä automaatista tai kahvin sijaan limsaa. Kahvia ei voi korvata vedellä mitenkään. Mielipuolista tahdonvoimaa käyttämällä saatan olla juomatta yhtään mitään, mutta jos mieli tekee kahvia, niin veden juomista tulee vain pahalle tuulelle. Miltei oksettaa.

Onkohan ilkeillä ihmisillä ikinä tylsää? Tuntuu joskus siltä, että jos oikeasti haluaisin kiusata ihmisiä ja saisin nautintoa pahan mielen aiheuttamisesta, niin tilaisuuksia olisi vaikka kuinka. Voin helposti kuvitella lukemattomia tapoja, joilla voisin ajaa yksittäisiä työtovereitani hermoraunioiksi. Tai ihan yleisesti vain tehdä kaikenmaailman ilkeyksiä. Työtovereitteni onneksi olen kuitenkin kiltti ja tylsä ihminen. Mutta jonain päivänä saatan muuttua.

Voisikohan monitorista lähtevää lämpöenergiaa hyödyntää johonkin muuhun kuin einespizzojen lämmittämiseen? Jos tekisin pahvista monitorin päälle pyramidin, jonka huipulla olisi pieni reikä, niin lämmin ilma virtaisi aukosta varmaan melko tuntuvalla nopeudella. Sitten voisin laittaa ilmavirran eteen pyörivän rattaan, jonka voisin yhdistää jonkinmoiseen dynamoon ja saisin siitä sähköä. Sitten voisin vaikka ostaa pienen tuulettimen, jota voisin pyörittää tuolla sähköllä. Mitä kuumempi monitori olisi, sitä enemmän tuuletin tuulettaisi minua.

Ei kommentteja: