torstaina, elokuuta 02, 2007

Mittayksiköt kateissa

Taivaalla lensi suihkukone aika lujaa ja matalalla. Jonkunmoinen hävittäjä. Sota on varmaan syttynyt. Minkähän valtion kone tuo oli? Pitäisi hankkia tänne kiikarit. Tosin tuo lensi ohitse niin nopeasti, että jos kiikareissa olisi jonkunmoiset suojukset päällä, niin kone olisi ehtinyt jo mennä menojaan siinä vaiheessa kun olisin saanut suojukset pois. Eli jos olisin halunnut erottaa tuon koneen tunnukset, minun olisi pitänyt jo valmiiksi tiirailla ikkunasta kiikareilla. Jos todella tekisin niin, niin työtoverit saattaisivat hieman paheksua sitä että kiikaroisin koko päivän ikkunasta. Paitsi jos väittäisin, että toimenkuvani on muuttunut tähystäjäksi.

Voisinkohan määrittää jotenkin työtehoni suhteessa aikaan jollain luvulla? Mikähän olisi sopiva yksikkö? Serverin käynnistyksiä päivässä? Kirjoitettuja koodirivejä päivässä? Muutettuja kirjainmerkkejä tunnissa? Korjattuja bugeja päivässä? Viimeksi mainittu mittausperiaate ainakin olisi huono, koska riippuu aivan tuurista miten helppo bugi on korjata. Jonkun virheen korjaamiseen menee vain viisi minuuttia ja jotain toista joutuu korjaamaan monta päivää. Olisi kyllä hienoa, jos voisin kirjata johonkin ylös vaikka, että "tänään olen korjannut bugeja teholla 38 buuttia päivässä".

Korjailen edelleen samaa bugia kuin eilenkin. Olen kyllä tätä yhtä sitkeää virhettä korjatessani törmännyt vahingossa pariin muuhun bugiin ja korjannut ne, mutta täytyy sanoa että työtehoni on ollut surkea.

Vireystilaakin voisi olla hauska mitata jotenkin. "Tänään univajeeni on 2,5 h, viikon kumulatiivinen univaje on 6,5 h." "Kofeiinin kulutukseni on ollut tänään keskimääräisesti 0,75 kahvikupillista tunnissa." "Vereni kofeiinipitoisuus on ollut tänään keskimääräisesti 2 ml / l." Mitenkähän kofeiinipitoisuus veressä pitäisi ilmoittaa? Millaisistakohan luvuista on kofeiinipitoisuudessa edes kyse? Onko se samaa luokkaa kuin alkoholissa? "Kofeiinitärinäni on nyt kolme promillea." Kuinkahan monesta kofeiinipromillesta lähte taju? Tai kuolee? Käsittääkseni kofeiinin yliannostukseenkin on mahdollista kuolla, mutta muistaakseni kuolemaan johtava annostus oli jotain luokkaa kaksi ämpärillistä suodatinkahvia. Hassua muuten, että nimenomaan tavallisessa suodatinkahvissa on kaikkein eniten kofeiinia, eikä esimerkiksi espressossa.

Työpaikalla on tänään unelias ilmapiiri. Monet ovat edelleen lomalla, ja paikalla olijoistakin moni tuntuu kuluttavan päivää lehtiä lukemalla, surffailemalla netissä ja höpöttelemällä joutavia muiden ihmisten kanssa. Plääh. Taidan lähteä tänään töistä etuajassa.

Ei kommentteja: