maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Ylitöitä odotellessa

Kauheella kiireellä koodatessa ihmisiltä on jäänyt omien tuotosten testaaminen vähän vähemmälle, ja nyt sitten aloimme tosissamme testata ristiin toistemme töitä ja niitä virheitä löytyy tosiaan reippaasti. Rasittavaa ja tylsää. Testaaminen on tylsää ja omien virheiden korjaaminen rasittavaa. Kaiken huipuksi virheitä on löytynyt niin paljon, että on aika epätodennäköistä että ehdimme testata ja korjata kaiken aikataulussa, mistä seuraa... rumpujen pärinää... YLITÖITÄ! Jee! Ihan kun täällä ei tulisi jo muutenkin vietettyä ihan liikaa aikaa. Alkuun minä ainakaan en saa kai mitään korvauksiakaan, kun mulla on ennestään tunnit miinuksella. Voiko tämä tästä enää paremmaksi muuttua?

Järkevä ratkaisumalli tähän kaikkeen kiireeseen ei tietenkään ole tehdä entistä enemmän töitä, vaan tehdä hommat vähemmällä vaivalla ja fiksummin. Näin mulle ainakin on joskus kerrottu. Jeps, äkkiäkös minä tästä itseni fiksummaksi muutan ja teen hommat tosi paljon nopeamminkin vielä kaupanpäälle.

Mutta siis eihän näillä palkoilla voi olla järkevä. Surffailen ja chattäilen vaan entistäkin enemmän. Ei ne munkaan palkkaa tästä voi enää alentaa ja jonkun muun löytäminen samalla palkalla samaan hommankin voi olla aika haastavaa.

Tänään on kyllä olo tuntunut olo vähän levollisemmalta, enkä ole oikeastaan ehtinyt tylsistyäkään ihan megatylsyystasolle. Voisikohan sillä, että oikeasti hommia joita pitäisi tehdä on niin paljon, että ei viitsi ihan täysillä heittäytyä normaali-zombimoodiin?

Toinen vaihtoehto tämän päivän rauhallisemmalle olotilalle voi olla kyllä myös se, että en ole juurikaan juonut kahvia tai mitään kolapitoista. No vakiot pari litraa tietty, mutta tänään ollaan oltu kaukana normaalista 20:stä kupillisesta. Ehkä kofeiini on oikeasti paha juttu?

Ei kommentteja: