maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Poliisikaupunki

Tänään olen kaivannut kiikareita. En lintujen takia, vaan poliisien. Tuolla jossain kaukana on tänään ajellut paljon poliisiautoja, ja yksi näytti olevan parkissakin ihan suoralla näköyhteydellä. Kiinnostava uutuus, ei täällä aiemmin ole poliiseja juurikaan näkynyt. Kaupungissa on tänään joku ulkomaalaisten poliittikkojen kokous, ja puolet Suomen poliiseista on sitten raahattu tänne varmistamaan, etteivät paikalliset asukkaat ala hihhuloimaan. Varmuuden vuoksi pari katuakin on suljettu, ja auton parkkeeraus on kielletty vielä muutamalla kadulla niiden lisäksi.

Mitäköhän ne poliisit siellä autoissaan touhuavat? Ajalevat paikasta toiseen parkkiin vahtimaan ohikulkijoita ja puhelemaan tyhmiä? Syövät kilokaupalla donitseja ja juovat kahvia termoskannusta?

"Onpas tylsää. Pitäisi keksiä jotain tekemistä."
"Tuossa käppäilee joku epäilyttävän näköinen papparainen. Pitäisiköhän kysyä siltä henkilöpapereita?"
"Ääh, ei jaksa, se on varmaan umpikuuro kumminkin. Hermot vaan menee kun yrittää siitä saada mitään irti."
"Ei mutta katsos tuonne: Tuolla on joku punkkari ja hippi lastenrattaiden kanssa!"
"Tuonne rattaisiinhan mahtuu kilokaupalla aseita ja räjähteitä. Jos nuo eivät ole epäilyttävän näköisiä, niin ketkä sitten ovat? Nyt tilataan kyllä apujoukkoja heti paikalle!"


Yääkh! Kahvi on jäähtynyt. Se, joka sanoi että kylmä kahvi kaunistaa, ei kyllä tiennyt mistään mitään. Naamalle leviävä inhonirvistys tuskin on kenenkään mielestä kaunista, ja kun naama menee kunnolla ruttuun, niin siitä tulee ryppyjä naamaan. Usein toistettuna naama alkaa varmaankin muistuttaa rusinaa hyvinkin nopeasti.

Huomenna muuten en sitten ole töissä, enkä myöskään kirjoittele mitään tähän blogiin. Ottakaa tekin lomaa, tai koettakaa pärjätä huominen vaikka lueskelemalla vanhoja merkintöjä. Kenties löydätte sieltä jotain uutta toisella (tai useammalla) lukemisella?

Ei kommentteja: