maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Standardimaanantai

Hassu juttu: katselin tylsistyneenä pihalle ja äkkiä huomasin liikettä vastapäisen talon ikkunassa: harakkahan se siellä hyppii. Siis sisällä talossa. Hetken asiaa ihmeteltyäni tajusin vähän kääntää päätäni ja hoksasin, että ikkuna toimikin jonkunmoisena peilinä, ja itseasiassa harakka hyppelikin pihalla lumihangella. Jopas. Tästä riittää kerrottavaa vielä lapsen lapsen lapsillekin: "Isovaari luuli että harakka hyppeli siellä vastapäisen talon huoneessa, mutta oikeasti se hyppikin vaan pihalla! Hohhohhoo!"

Nyt pihalle lennähti jostain variskin. Pihalla on varmaan joku raato jossain. Ehkä joku epätoivoinen työntekijä on viikonloppuna katkaissut ylityöputkensa hyppäämällä ikkunasta? Jos olisin hiukan viitseliäämpi, niin voisin mennä ehkä katsomaan, mikä niitä lintuja siellä pihalla kiinnostaa, mutta en jaksa. Varmaan siellä on sulavan lumen alta paljastunut vain jonkun känniläisen oksennus.

Tämäkin viikko alkoi taas normaalilla maantaiaamukoomalla. Minulla ei kyllä taas ole minkäänlaista aavistusta siitä, mitä aamulla tapahtui. Toivottavasti ei mitään kovin kamalaa. Lounaalla aloin vähän jo heräillä, ja töihin palatessani tajusin jo hakea itselleni kahvia. Nyt kun olisin tässä jo nimellisesti työvireessä, niin tietysti mikään ei taaskaan toimi. Joku tyyppi jossain kai kuitenkin korjaa jotain, ja sitten joskus voi ehkä taas tehdä töitäkin. Sama se, kyllä se päivä näinkin kuluu. Muistaakseni taisin tulla myöhässä töihin, joten kai täällä pitää taas aika myöhään notkua.

Maantaiaamujen varalta olisi hyvä kun saisi itseensä kytkettyä jonkun kannettavan tallentavan videovalvonnan. Siis jonkunmoisen ohimolle teipattavan videokameran joka kuvaisi kaiken mitä tekee. Siitä olisi näppärä vaikka nytkin katsoa, että milloinkas oikein tulinkaan töihin, ja mitä ihmettä olen touhunnut koko aamupäivän.

Kappas, kahvikuppi onkin tyhjä. En taida olla vieläkään ihan täysin hereillä, kun en muista yhtään juoneeni sitä. Taidan varmuuden vuoksi hakea heti lisää.

Ei kommentteja: