torstaina, marraskuuta 02, 2006

Poissaolijat hyötykäyttöön

Kahvia. Ja vielä lisää kahvia. Missä ne limsa-automaatin täyttäjät oikein aina luuhaavat? Eihän tuolla ulkona enää edes pyrytä. Jos ei kaappiin pian ala ilmestyä light-limsoja, niin tapahtuu kauheuksia. Eilen jouduin jo juomaan paremman puutteessa vissyä, kun en kofeiinitärinältäni uskaltanut juoda enää enempää kahvia. Kaameaa. Kohta juon varmaan kraanavettä raakana!

Keksin tänään pöljän ajantappotekniikan, jonka ansiosta myös vaikutan (ehkä) siltä että teen todella kovasti hommia, enkä vain surffaile kaikkia päiviä netissä. Tekniikka perustuu siihen, että pitää aina pistää merkille kuka on poissa töistä - vaikka sitten vain käymässä jossain. Kun on selvinnyt milloin joku (mielellään toimiston kaukaisimmassa huoneessa istuva tyyppi) ei taatusti ole paikalla, pitää lähteä etsimään häntä. Poissaolevaa henkilöä voi kysellä eri huoneista ja tätä voi jatkaa jonkin aikaa. Siinä sivussa voi spekuloida epämääräisesti voisiko joku muu kenties auttaa asiassa, mutta tietenkään ei voi. Sitten voi mennä istuksimaan vaikka taukotilaan sen näköisenä, että odottelee tyyppiä X saapuvaksi takaisin. Ja/tai mennä omalle koneelle kaikessa rauhassa touhuilemaan omiaan sen oloisena, että ei voi nyt tehdä mitään, kun tyyppi X ei ole paikalla. Sitten joskus, kun henkilö X ehkä palaa takaisin ja saattaa jopa tulla kyselemään, että mitä asiaa, niin voi sanoa vaan että "jaa joo se ratkesikin jo, ei mitään enää".

En ole kyllä täysin varma että onko tuo edellä mainitsemani ajantappotekniikka hyvä vai ei. Kofeiini on sumentanut harkintakykyni. Joskus näin jonkun artikkelin kokeesta, jossa hämähäkille oli annettu kaikenlaisia tajuntaan vaikuttavia aineita lsd:stä kofeiiniin, alkoholiin ja nikotiiniin. Sitten katsottiin, että minkäslaisia verkkoja se ötökkä väsäili minkäkin aineen vaikutuksen alaisena. Kaikkein kajahtaneimman näköisen verkon hämähäkki kutoi nimenomaan kofeiinin vaikutuksen alaisena. Jänskää, että työnantaja jopa rohkaisee nauttimaan tällaisia aineita töiden teon lomassa.

Muistutan taas, että huomenna on se päivä, jolloin joudutte kestämään kaamean arkenne ilman minun tuoreita tylsistymisraporttejani. Lohdutukseksi voin kertoa, että minulla on takuulla tylsää huomennakin, mutta en vain pääse raportoimaan siitä.

Varmasti odotettavissa huomenna: Kasapäin hienoja it-alan kirjainlyhenteitä. Jotkut ovat varmaan uusia ja jotkut vanhoja ja unohtuneita. Joitakin saattaa olla otettu käyttöön jopa uudessa merkityksessä. Pahimmassa tapauksessa keskusteluissa yksi keskustelija tarkoittaa kirjainyhdistelmällä asiaa A ja joku toinen asiaa B. Sitten ihmetellään, että olipas kummallinen kommentti ja epäillään, että toinen puhuu nyt ihan eri asiasta, mutta kun ei voi olla varma, niin parempi kun mennään mukana vain.

Ei kommentteja: