keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Tylsyyden mittaamisesta

Tuli mieleen, että onkohan olemassa jotain asteikkoa tai menetelmää, jolla voisi mitata tylsyyttä? Ihan oman tulevaisuuden kuvan muodostamisen kannalta semmoinen olisi mielenkiintoinen. Mittarin pitäisi olla sellainen, että sillä saisi selville, että onko nyt todella tylsää, keskivertotylsää ja ihan kivaa. Sitten jos huomaisi että päivä päivältä on aina vain tylsempää ja silti ei olla edes taulukon puolivälissä, niin voisi ainakin varautua siihen, että tylsyys vain pahenee.

Pikaisen googlettelun jälkeen löytyi ainakin tämmöinen:
http://uwf.edu/svodanov/boredom/measures.htm
Varsinkin tuosta Leisure Boredom Scale:sta oli kyllä juttua muuallakin, mutta enimmäkseen juttu oli niin tylsää, että se kävi hetkessä sietämättömäksi ja lopetin lukemisen. Harmi, että en löytänyt mistään mitään ohjeita noiden testien tulkitsemiseen.

Tämmöinen testikin löytyi, jolla mitataan lähinnä sitä, että oletko itse tylsä.
http://www.testimaa.com/testi.php?t=boring

Testin tulos (Keskiarvo on 48%)
Olet 52% tylsä.


No joo, en nyt tuolle ihan hirveästi anna arvoa. Musta karaoken laulaminen on tylsää _ja_ kamalaa, enkä ymmärrä miksi ihmeessä pullon avaamiseen pitäisi käyttää jotain muuta kuin pullonavaajaa. Lehtisodan ja tulella leikkimisen epätylsyyskin on musta vähän kyseenalaista. Seli seli. Tylsä olen kumminkin, ei mitään uutta.

Tämmöinen aika yleispätevä ja helppokäyttöinen mittarikin löytyi:
http://www.djgarner.co.uk/bored.php
Mutta tämänkin mittarin toimintaperiaate on aika kyseenalainen. Voisin koodata vaikka itse paaaljon paremman.

Plääh. Nyt tuntuu kyllä siltä että henkilökohtainen tylsyysmittarini näyttää aika kovia lukuja ihan millä tahansa asteikolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Ihan oman tulevaisuudenkuvan muodostamisen kannalta semmoinen olisi mielenkiintoinen."

Oletko varma, että haluat nähdä oman tulevaisuutesi kuvan?

Mä en -> tylsä se on kummiskin! :/