tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Hyötyliikuntaa

Rannekelloa ei sitten löytynyt mistään eilen illallakaan. Tänään jouduin ottamaan sykemittarin kelloksi. Se on kyllä hölmön näköinen, mutta kyllä sitä vilkuilee silti paremman puutteessa. Aamulla kun laitoin sykemittariin ranteeseen, niin puin samalla sen anturinkin, niin että tuo vehje todellakin mittaa sydämen sykettä. Nyt vilkuilussa on ihan uusia ulottuvuuksia, kun voi samalla katsoa mikä pulssi on tällä hetkellä. Ainakin olen todistettavasti elossa.

Haukottelu on ilmeisesti yllättävän rajua liikuntaa. Pari kertaa haukoteltuani olen huomannut, että sykemittari villiintyy. Syke nousee 20 - 30 sykäystä minuutissa ja mittari päästää jonkun piippauksen. Piippauksen merkityksestä minulla ei ole aavistustakaan, koska hukkasin tietenkin vehkeen ohjekirjan ennenkuin olin lukenut siitä sivuakaan. Ehkä se piippaus on sydänkohtausvaroitus? Mittari yrittää sanoa, että "teeppä noin vielä muutaman kerran, niin sydämesi räjähtää". Tai ehkä se on joku kannustuspiippaus? "Noin sitä pitää, jatka tuohon malliin, niin kalorit palavat ja kunto kohoaa." Vaihtoehtoja on paljon. Kävisiköhän muuten jatkuva haukottelu hyötyliikunnasta? Mitkäköhän lihakset siinä kehittyvät?

Jossain tuolla kaukana näyttää olevan joukko lapsia matkalla johonkin. En näe tästä ovatko lapset koululaisia vai lastentarhalaisia. Aikuisten määrästä päätellen pieniä koululaisia. Lapset kulkevat parijonossa ja osoittelevat käsillään ympärilleen.
- Katso, tuolla parvekkeella istuu pulu!
- Vau, niin onkin! Mutta katsopa tuota, meidän naapurilla on melkein samanlainen auto.
- Oho! Meidän sedälläkin oli aiemmin tuon värinen auto.
- Ei voi olla totta! Minulla on samanväriset kengännauhat!

Olisi kyllä hienoa, kun jaksaisin itsekin olla edes jostain yhtä innoissani. Jos meillekin järjestettäisiin retkiä silloin tällöin johonkin, voisin ehkä ollakin ainakin enemmän innoissani ainakin jostain.

"Hyötyliikunta on liikuntaa jonkun muun tekemisen ohella eli ei liikuntaa pelkästään liikunnan vuoksi."
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hy%C3%B6tyliikunta

Innostuin tarkkailemaan vähän minkälaiset toiminnot nostavat sykettä väliaikaisesti haukottelun lisäksi:
- Limsan juonti
- Niistäminen
- Yleinen venyttely
- Pään raapiminen/hiusten tasoittelu/mikä lie pään alueelle kohdituva räpläys
- Wc:ssä käynti
- Kahvin hakeminen
- Kahvikupin tiskaaminen
- Kahvinkeittimen täyttäminen
- Lounaalle kävely
- Aivastaminen
Olenpas minä touhuillutkin tänään kaikenlaista. Minä kun luulin, että istuskelen vain monitorin ääressä kaiket päivät. Saisikohan tuon sykemittarin jotenkin laskemaan kuluttamani kalorit? Täytyy etsiskellä netistä jos jostain löytyisi manuaali vaikka pdf:nä.

Ei kommentteja: