perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Pizzaa Afrikkaan

Kävin selvittelemässä yhtä asiaa työkaverin huoneessa ja sen huoneen ikkunasta näkyi kauhakuormaaja ja kuorma-auto tekemässä jotain maansiirto-operaatiota. Vaikutti aika mielenkiintoiselta. Pahus kyllä minun huoneeni ikkunasta noista vehkeistä ei näy vilaustakaan. Tämä on väärin. Minunkin huoneestani näkyy kyllä kaivinkone ja yksi kuorma-auto, mutta ne vain kököttävät apaattisesti paikoillaan, eivätkä tee mitään.

Bugit ovat taas kietoneet mystiikan salaperäisen taikakaavun päälleen ja naamioituvat niin ovelasti, että niiden olemassaolon pystyy hädintuskin tiedostamaan. Siitä huolimatta ne terrorisoivat sovellusta armotta ja tekevät ohjelmiston käyttökokemuksesta epämielyttävän. Käyttäjäparkojen tekee varmasti mieli kirkua muutaman tämän sovelluksen parissa vietetyn minuutin jälkeen. Haluaisin kovasti auttaa näitä käyttäjäraukkoja ja paljastaa noiden pirullisten bugien hirviömäiset metkut (oikeastaan haluaisin liiskata ne mössöksi), mutta aikataulu ja henkiset voimavarani eivät suosi tällaista toimintaa. Perjantai-iltapäivä imee aivoistani energiaa, jota siellä on muutenkin aivan liian vähän, koska elimistöni mielestä on tärkeämpää sulatella liioitellun kokoista lounastani kuin ajatella.

Pystyisinköhän jotenkin hyödyntämään tätä kuuluisaa sata-simpanssia-kirjoituskoneella-sata-vuotta-ja-yksi-niistä-kirjoittaa-shakespearea-toimintamallia? Voisinko saada suurella määrällä aivotonta touhuamista aikaiseksi jotain järkevää? Voiko määrä korvata laadun ohjelmoinnissa?

Pihalla notkuu jotain Punaisen Ristin rahankerääjiä. Kaksi nuorta miestä, joilla on punaiset liivit päällä ja jonkunmoinen säästölipas kourassa. Toinen näyttää juttelevan jonkun ohikulkijan kanssa ja toinenkin vain seisoskelee. Kukaan ohikulkijoista ei näytä reagoivan heihin millään tavalla. Toivottavasti Punaisen Ristin muut rahanhankintakeinot ovat tehokkaampia. Ei, nyt joku nainen todella pysähtyi toisen kerääjän luo ja antoi rahaa. Kappas! Jos ohikulkijat antavat keskimäärin euron ja ohikulkijoista joku antaa rahaan kerran kymmenessä minuutissa, niin kaksi kerääjää tienaa työpäivässä 90 euroa. No, kyllä sillä jo jotain kustantaa. Saisi sillä ainakin kahdeksantoista pizzaa lähipizzeriasta. Paljonkohan niiden postittaminen nälänhätäalueille maksaisi? Varmaankin ihan liikaa. Sitä paitsi pizzat menisivät pilalle kuljetuksessa. Eivätkä ne ole edes kovin terveellisiä.

Ei kommentteja: