tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Minne pommi pitäisi viedä?

Taivas on täysin pilvetön. Aurinkokin vähän paistelee. Aivan kuin olisi kesä. Taidan yrittää psyykata itseni kuvittelemaan, että nyt onkin kesä, ja olen lomalla ja olen vain huvin vuoksi tullut tänne töihin rennosti fiilistelemään. Siis toisin sanoen kuvittelen, että olen tullut hulluksi. Onkohan hullua kuvitella olevansa hullu? Jos on hullu, niin saako töistä vapaata?

Ajan kuluksi erehdyin tuijottelemaan työpöytääni. Nyt minua häiritsee suunnattomasti, että pöydän sivutason puun syyt kulkevat eri suuntaan kuin muun pöydän puun syyt. Tuota tasoa ei ikävä kyllä saa kiinni pöytään toisin päin, eli niin, että syyt kulkisivat saman suuntaisesti. Minun on pakko keksiä tuolle kummallisuudelle hyvä ja looginen selitys, muuten se tuntuu liikaa virheeltä, enkä voi kestää sitä. Jospa puun syiden tarkoitus on kohdistaa katse monitoriin? Puun syyt tavallaan kyllä osoittavat monitoriin. Saa luvan kelvata selitykseksi.

Huomenna pitäisi taas toimittaa asiakkaalle jotain. Oikeastaan koko sovelluksen pitäisi kai olla huomenna valmis. Yritän korjailla mahdollisimman tehokkaasti viimeisiä virheitä. En oikein usko, että saan kaikkia korjattua ajoissa, mutta kunhan nyt kaikkein irvokkaimmat virheetkin saisin siistittyä, niin voisin olla jossain määrin levollisella mielin. Vaikka on kiirekin, on silti tylsää. Serverin käynnistymisen odottaminen tuntuu kestävän normaaliakin pitempään. Virheiden jäljittäminenkin on tylsää, vaikka sitä tekisi kiireessäkin.

Joku mies juoksi äsken pihan poikki laatikko sylissään. Laatikossa oli varmaankin pommi. Mies oli joko terroristi matkalla kohteeseensa, tai suuri sankari kiikuttamassa pommia johonkin missä siitä ei olisi kenellekään vaaraa. Voisikohan hän olla vähän molempia? Jos hän vaikka huomasi pommin jossain kohteessa, missä hän ei halunnut sen räjähtävän ja sen sijaan, että olisi yrittänyt estää pommin räjähtämisen, hän veikin sen jonnekin, missä se hänen mielestään saikin räjähtää. Ehkä hän vei sen työpaikalleen?

Ei kommentteja: