keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Pankkikatastrofi

Tämä päivä on ollut täynnä epätoivoista räpellystä. Kauhealla kiireellä pitäisi äkkiä korjata vaikka mitä, mutta kun on niin kiire, niin virheitä tulee aina vain lisää. Pitäisi kai lähteä vain sovinnolla kotiin ja kokeilla koodausta paremmalla ajalla uudestaan.

Ulkona vähän satelee. Ei mitenkään hirveästi, mutta sen verran, että ihmisillä näkyy sateenvarjoja. Hassu juttu muuten, minusta tuntuu, että pihalla jalankulkijoiden määrä putoaa heti puoleen, kun vähänkin sataa. Tämä tukee teoriaani siitä, että suurella osalla tuolla pihalla käppäilevistä ihmisistä ei ole mitään erityistä asiaa mihinkään. Jos vähän sataa, niin ajatellaan, että "enpä taidakaan mennä mihinkään. Taidankin jäädä tähän ja odotella jos sade lakkaisi. Ei minulla oikeastaan mitään asiaa mihinkään ollutkaan."

Olen eksyksissä ehtolauseviidakossa. Loputtomien toistorakenteiden sisällä on käsittämätön määrä ehtolauseita, joiden pitäisi ottaa huomioon kaikki mahdollinen. Tietenkään kaikkea ei voi ottaa huomioon. Noihin typeriin toistorakenteisiin pitäisi saada jotain älykkyyttä. Pitäisi puhaltaa henkiin nuo koodin pätkät, niin että ne elelisivät ihan omaa elämäänsä, eikä niitä tarvitsi ohjailla kaikessa mahdollisessa. Hyvän koodin pitäisi pystyä pärjäilemään ihan omillaankin ja tekemään omia päätöksiä.

Nettipankin sivut olivat poissa käytöstä. Kaameaa. Juuri kun mieleni kerrankin teki maksaa laskuja. Tai siis kerrankin muistin, että pitäisi maksaa yksi lasku. Tästä seuraa varmaankin katastrofi. Laskuni jää maksamatta, hakkerit ovat vallanneet koko pankin ja siirtäneet rahat omille tileilleen. Ihmisten palkat jäävät maksamatta, eikä kenelläkään ole rahaa maksaa asuntoaan tai ostaa ruokaa. Kuolemme kaikki nälkään kylmässä katuojassa. Alasti. Iho täynnä paiseita ja hiukset syöpäläisiä kuhisten. Viimeinen ajatukseni lienee: "Olisikohan kommunismissa sittenkin ollut järkeä?"

Jotenkin tuntuu siltä kuin olisin unessa. En osaa sanoa miksi. Kaikki vain tuntuu epätodelliselta. Ihan kuin olisin puolihorteessa, jossa tietäisin että, olen unessa ja kohta herään. "Millään ei ole mitään väliä, koska tämä on vain unta. Oikeasti kaikki tapahtuu myöhemmin toisessa maailmassa."

Ei kommentteja: