perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Monitorini ei korvaa nuotiota

Uuden projektin kehitysympäristö alkaa taas palailla mieleeni. Tässä olikin enimmäkseen kyse tekstin pätkien kopioinnista paikasta toiseen. Mukava puoli tässä ympäristössä on myös se, että serveriä ei tarvitse käynnistellä uudestaan kovinkaan usein. Maalailen vain hiirellä tekstejä ja hakkailen ctrl + c:tä ja ctrl + v:tä. Aivoja ei tarvitse suuremmin rasittaa. Pitäisi kyllä ehkä: Saattaa olla, että kun vain kopioin aivottomasti koodia paikasta toiseen, niin koodi ei välttämättä kyllä aina tee ihan sitä mitä kuvittelen sen tekevän. No, testaamisesta tulee sitten jännittävämpää.

Vaikka ulkona on jo aika kylmää ja syksyistä, niin joku sekopää istuskelee vielä ravintolan terassilla. Mies on varmaan eskimo. Tai humalassa. Tai molempia. Tai ehkä hän on narkomaani. Tätä viimeistä vaihtoehtoa tukisi se, että hänellä on aurinkolasit päässään. Narkomaanit tunnetusti käyttävät aina aurinkolaseja.

Argh! Sain työpuhelun. Vanhan projektin ihmiset olivat tulleet juuri asiakasneuvotteluista ja sopineet että koodaamaani palikkaan tulee muutoksia, jotka ovat viikon päästä valmiina. Jees! Juuri näin. En ollutkaan toisesta projektista kuin suunnilleen viikon jäljessä, nyt kun vielä teen ensi viikolla tuota vanhaa projektia, niin olen ehkä jo kaksi viikkoa jäljessä. Pitäisi kai tehdä taas koko viikonloppu hommia. En kyllä jaksa. Taidan tänäänkin lähteä etuajassa. Sitä paitsi tänään on vielä joku hölmö osastopalaverikin. Hommat eivät kyllä nyt taas etene yhtään.

Täällä on kylmä. Minun on pakko näpytellä koko ajan jotain, etteivät sormeni kohmetu. Taidan kohta lämmitellä niitä varovasti monitorin päällä. Toivottavasti sormeni eivät paistu kuin nakit nuotiolla. No ei kai tuo monitori ihan niin kuuma ole kuitenkaan. Jos se olisi, niin tuntisin siitä hohkaavan lämmön varmasti tänne asti. Tuo tuntuu kyllä keskittävän lämpöenergiansa suoraan ylöspäin, eikä lainkaan sivuille. Kokeilin varovasti monitorin päällistä: Ei kovinkaan kuuma, hieman lämmin vain. Olen hieman pettynyt.

Ei kommentteja: