torstaina, syyskuuta 27, 2007

Onko vaikuttaminen hauskaa?

Univaje alkaa taas käydä aika musertavaksi. Kaikki tuntuu ikäänkuin vähän ärsyttävän, vaikka ei olisi mitään erityistä syytäkään. Eikä mikään toimi, kun en kertakaikkiaan vain jaksa tajuta, tai edes ajatella mitään. Olisi pitänyt jäädä vain kotiin nukkumaan pitempään tänä aamuna. Meillä oli heti aamusta jokin osaston tiedotustilaisuus, mistä ei mieleeni jäänyt juuri mitään. Pidin osan tilaisuuden ajasta silmiäni kiinni ja ehkä saatoin vähän nukkuakin. Joskus aikoinaan on kuullemma mennyt paremmin, välillä meni tosi huonosti ja nyt menee taas vähän paremmin. Sepäs kiva.

Heti tiedotustilaisuuden jälkeen olikin sitten projektin palaveri. Sielläkin olin aivan unessa. Ihmiset höpöttelivät minun kannaltani täysin irrelevantteja asioita, mutta en kehdannut nukkua, kun muut olisivat huomanneet sen heti. Tein ajankuluksi vihkoon muistiinpanoja, mistä voisin kirjoittaa tähän blogiin. Hoksasin vihkossa edellisen projektipalaverin muistiinpanot, johon olin myös kirjoitellut vain mitä voisin kirjoitella tähän blogiin. Tämän päivän lista ja viime palaverin lista olivat lähes identtiset. Tällä kertaa nenäni ei alkanut vuotaa ja tänä aamuna meillä oli se tiedotustilaisuus.

Minulla ei tässä uudessa projektissa ole käytännössä yhtään vaikutusvaltaa siihen mitä teen. Teen vain mitä tehtävälistalla lukee ja se siitä. Tämä uusi projektikin vaikuttaa tylsältä ja ärsyttävältä. Lisäksi tässä on myös olevinaan hirveä kiire. Tämä projekti ei ole kuitenkaan toistaiseksi ollut yhtä rasittava kuin edellinen, jonka mystiset bugit ja älyvapaa kehitysympäristö liuottivat huomattavan prosentin aivosoluistani, vaikka siinä projektissa minulla tuntuikin olevan ainakin vähän vaikutusvaltaa. Vaikutusvalta on muuten omituinen sana: Vaikutusvaltaisella ihmisellä on oikeus vaikuttaa - eli läiskiä korvavahaa minne huvittaa? Miksi kukaan haluaisi levitellä korvavaikkuaan joka paikkaan?

Lähimmän ravintolan terassilla on joku ihme porukka. Luulin jo, että nyt ei terasseille mene enää kukaan, mutta tuolla istuskelee joku mummeli ja viisi nuorta miestä. No kyllähän tuolla vähän aurinko paistelee, eikä taida kovin kylmäkään olla. Oikeastaan istuskelisin itsekin mieluummin tuolla kuin täällä.

Ei yhtään huvittaisi testailla mitään. Taidan lähteä hortoilemaan käytäville ja kyselemään tyhmiä ihmisiltä. Ei minulla kyllä mitään asiaa ole oikeasti kenellekään. Voisin kysellä vaikka jotain aikataulujen pitävyydestä eri projekteissa. Tai udella kuka on tehnyt uudet kahvinkeitto-ohjeet. Ehkä voisin myös etsiskellä tyhjiä huoneita ja olla etsiskelevinäni poissaolijoita. Pari tuntia pitäisi vielä jotenkin saada tärvättyä johonkin.

Ei kommentteja: