maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Ongelma vanhoista kuiteista

Kaamea maanantai on täällä taas. Tänään ei töissä tunnu onnistuvan mikään. Olen koodannut mielestäni äärimmäisen tehokkaasti varmaankin satoja rivejä, mutta silti mikään ei tunnu riittävän. Olisi pitänyt kai kyhjöttää täällä koneen äärellä koko viikonloppu, nyt tunnit jäivät kyllä aika vähäisiksi. Täytyy kai yrittää tasoittaa tilannetta tekemällä ylitöitä. Masentavaa ajatella ylitöitä heti maanantaina.

Pihalla on kaksi autoa taas pysäköity suoraan pysäköintikieltomerkin alle. Toinen niistä on kyllä taksi, ehkä takseilla on jotain erikoisoikeuksia? Toinen taas on jonkinmoinen isännöintiyhtiön tai vastaavan pakettiauto, semmoinen jonka tuulilasissa useimmiten lukee "HUOLTOAJO". Silläkin on varmaan jotain erikoisoikeuksia. Onkohan kaikilla autoilijoilla jotain erikoisoikeuksia, joiden takia ei tarvitse välittää kaikista liikennemerkeistä ja -säännöistä?

Sain jonkunmoisen aikataululistan, josta näkyy mitä minun olisi pitänyt minäkin päivänä olla tehnyt. Sanomattakin on selvää, että olen heti kättelyssä siitä päiväkausia jäljessä. Toisaalta tarkka tieto siitä kuinka paljon olen myöhässä voi jopa tehdä olon levollisemmaksi: Aiemmin vain arvailin, että kuinka paljon olen myöhässä. Nyt tavallaan tuntuu siltä, että aikataulua voi jopa kuroa umpeen.

Heitin lompakostani läjän vanhoja kuitteja roskiin. Rahaahan siellä ei tietenkään ollut enää tässä vaiheessa kuukautta. Nyt joku utelias roskisdyykkari voi selvittää kuiteistani mihin olen rahani tuhlannut. Hänhän saa selville koko elämäni! Pitäisiköhän käydä varmuuden vuoksi tyhjentämässä roskis vaikka arkaluontoisten paperien roskikseen? Tai biojäteroskikseen! Kai nuo kuitit maatuvat? Ja jos niiden päällä on kaksi kiloa käytettyjä kahvinpuruja, banaanin kuoria ja puuron jämiä, niin ketään tuskin enää kiinnostaa tutkia niitä. Tai sitten voisin polttaa nuo roskat, se olisi miehekästä! Siinä olisi kyllä se huono puoli, että täällä on palohälyttimiä joka paikassa. Voisin tietty mennä ulos, mutta sielläkin saattaisin herättää epätoivottua huomiota. Ehkä voisin liottaa nuo kuitit paperimassaksi? Ei nyt keksin: heitän kuitit biojäteroskikseen, sitten syön roskiksesta jotain ällöttävää, niin että minun on pakko oksentaa, ja oksennan kuittien päälle. Kukaan ei taatusti koske kuitteihin enää kun ne ovat oksennuksessa. Sitä paitsi vatsahapot saattavat liuottaakin kuitit tehokkaasti lukukelvottomaksi mössöksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, aivan loistava kuittien suojausidea. Joskus mietiskelinkin, että lompakon tyhjentely (kuiteista siis) olisi oikein mukavaa puuhastelua Kaivos-arkeen, mutta rupesi sitten vaivaamaan ajatus että joku siivooja tai vastaava lueskelee ostoksistani ja naureskelee kavereillee, että on siinä tylsä tyyppi, ei keksi edes ruokakaupasta mitään uutta ja jännää ostettavaa.

kipeeisi kirjoitti...

Tylsillä toimistoilla päivät pitkät notkuvia työläisraukkoja taitavat vaivata samat ongelmat. Hienoa, jos löysin ratkaisun yhteen ongelmaan. On hauskaa olla avuksi! :)