perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Väsymyksen värittämää suunnittelustrategiaa

Pitäisi suunnitella uutta toiminnallisuutta seuraaviin juttuihin, mutta ei tästä oikein tunnu mitään tulevan. Väsyttää niin järjettömästi, että aivot eivät kertakaikkiaan toimi. Jos en olisi juonut litrakaupalla kahvia, en saisi varmaan pidettyä silmiä auki mitenkään. Hassua, normaalisti tuosta kahvimäärästä päässä pörisisi tosi pahasti ja kädet tärisisivät, mutta nyt kun olen todella väsynyt, niin olo ennemminkin vain normalisoitui kofeiinin ansiosta. Pahasti pelkään kyllä, että pitääkseni olotilani "normaalina", joudun juomaan lisää kahvia tasaisella tahdilla. Saapas nähdä kauanko vatsani kestää tätä ilman vastalauseita.

Loistelias suunnittelustrategiani on kirjoitella toiminnallisuuteen vähänkään liittyviä sanoja, kysymyksiä ja lauseenpätkiä tekstitiedostoon. Yli puolet on tietty täysin järjetöntä roskaa, mutta hyvällä tuurilla saatan kirjata sinne jotain ihan tolkullistakin. Muistiinpanolista toimii ainakin jonkinlaisena todistusaineistona itselleni siitä, että olen ainakin vähän ajatellut asiaa.

Huonoin puoli tämmöisessä täysin vapaassa muistiinpanolistassa on, että kun kirjoittamisen rima on matalalla, on omista muistiinpanoista osin lähes mahdoton saada mitään tolkkua jälkikäteen. Esim. kohta: "- Nimeäminen". Juu, nimien antaminen asioille on ihan hyvä idea, oikeastaan pakollinenkin tehtävä. Mutta mitäköhän olikaan tarkoitus nimetä ja miten?

Tämmöistä sekoilua olisi oikeastaan järkevämpää tehdä etätyönä. Kotona työskennellessä työteho on yleensä olematon, mutta kotona tulee tehtyä kaikkea muuta kivaa ja hyödyllistä. Jossain vaiheessa etätyöskentelyä yleensä tapahtuu havahtuminen tosiasiaan, että mitään ei ole valmiina. Iske paniikki ja synnintunto ja kaamea tarve olla äkkiä tosi tehokas ja korvata lorvailu äkillisellä energianpurkauksella. Hyvällä tuurilla loppurymistyksen lopputulos voi olla jopa parempi kuin töissä vasemmalla kädellä tuntikausia räpeltely. Ja alkupäivän lorvailu on ollut kuitenkin hauskempaa kuin työpaikalla tylsäily.

Harmi, että meillä ei tueta etätyöskentelyä. No parin tunnin päästä voin lähteä kotiin ihan muuten vain.

Ei kommentteja: