maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Mystiset lumimiehet

Lumi on palannut talojen katoille. Onpas nyt valoisaa ja kirkasta. Aurinkokin vähän yrittää pilkistellä pilvien lomasta. Ihan kiva, että jotain muutosta tapahtuu näköalassa, mutta kyllä tämäkin muutos muuttui tylsäksi n. 5 minuutin tuijottelun jälkeen. Lumessa ei näy edes yhtään jalanjälkiä. Todella mielenkiintoiseksi tämä olisi käynyt, jos katolla olisi ollut jalanjälkiä, jotka menisivät vastapäisen rakennuksen ikkunoiden eteen. Vielä jos jalanjäljet olisivat näyttäneet jotenkin kummallisilta (miltä lumimiehen jalanjäljet näyttävät?), niin niissähän olisi riittänyt pähkäiltävää koko viikoksi. Mutta kun ei, niin ei. Samaa vanhaa tylsyyttä vain.

Miksiköhän lumimiehiä muuten nähdään pääsääntöisesti vain vuorilla? Ovatko ne niin ihmisarkoja? Miksi ne ovat ihmisarkoja? Onko aikoinaan joku ihminen ampunut niitä jousipyssyllä tai jotain? Eikös lumimiehilläkin luulisi olevan nykyään ihan ok-olot vaikka kaupungeissakin? Ei täällä kellään ole jousipyssyjä, eikä mitään muitakaan aseita. Lumimiehet voisivat asustella paperinkeräys- tai vaatteidenkeräyslaatikoissa ja lähteä ruoan hakuun joskus yöllä, kun liikkellä ei ole enää kuin humalaisia, jotka luulisivat lumimiehiä vain hengenheimolaisikseen. Grillien nurkilta voisi löytyä hyvinkin ruoantähteitä, tai jos eivät jätökset kelpaa, niin luulisi että ruoantähteitä tulisi penkomaan jotain lintuja tai rottia, joita olisi helppo napata kiinni.

Mistäs minä oikeastaan tiedän, vaikka tässä toimistossakin majailisi joku lumimies? Ehkä aina kun kaikki ovat lähteneet töistä, jostain kaapista könyää esiin joku karvakasa penkomaan roskiksista lounaan jämiä. Varashälytin on kyllä ongelma: Viimeinen lähtijä laittaa täällä aina varashälyttimen päälle, joka reagoi liikkeeseen. Kun ensimmäinen töihinsaapuja tulee aamulla töihin, hänen on minuutin sisällä kytkettävä hälytin taas päälle syöttämällä oma salainen koodinsa. Ehkä lumimies majailee jossain hälyttimen tuntumassa ja on opetellut jonkun koodin ja syöttää sen heti kun alkaa yörutiininsa ja syöttää koodin uudestaan mennessään takaisin piiloon? Tai ehkä lumimiehellä on yliluonnollisia kykyjä, joiden ansiosta liikkeentunnistimet eivät erota sitä. Ehkä lumimies on tyystin näkymätön. Kenties lumimies seisoo selkäni takana juuri nyt ja lukee ruudulta mitä kirjoitan... Osaavatko lumimiehet lukea? Hei lumimies, jos luet tämän, niin minä haluan olla sinun kaveri. Minua ei kannata syödä.

Täytyy varmaan viettää loppupäivä etsien varmuuden vuoksi lisätietoja lumimiehistä. Ehkä tarkistan myös, että onko varashälyttimen lähellä jotain lumimiehenmentäviä koloja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tyrännosauri Rex metsästi lumimiehet sukupuuttoon. Nykyään tavattavat lumimiehet ovat isännättömiä astraaliruumiita. Ne pitävät ohuesta ilmanalasta.