perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Kuvitteellisia autoilijoita

Taas olen päätynyt bugimetsästykseen. Ensin suunnitteluvaihe hommastani jotenkin morfautui tekovaiheeksi ja nyt yhtäkkiä huomaankin tekeväni testausta ja virheiden korjausta. Tämä homma ei nyt oikein vaikuta olevan hallinnassani. Tekisi mieli palata takaisin suunnitteluun, koska sekin tuntui mielenkiintoisemmalta kuin tämä ja se jäi vähän keskenkin. Mutta toisaalta, kun saan bugit korjattua, niin voin käytännössä unohtaa koko jutun. Olemme reippaasti aikatauluista jäljessä, emmekä saa tehtyä hommaa ajoissa. Asiakas saattaa olla hieman nyreissään. Voi voi. Ylitöitä ei kuitenkaan tehdä, koska ilmeisesti firmakin saa tästä projektista niin vähän rahaa, että ei ole varaa maksaa edes ylityökorvauksia. Oikeastaan minun pitäisi tulla ilmaiseksi ylitöihin, koska tuntini ovat taas niin pahasti miinuksella, mutta kun kerran projektipäällikkö on jo sisäistänyt tilanteen, että myöhässä ollaan, niin en minä suotta tänne tule viikonloppunakin tylsistymään.

On niin tylsää, että olen huomannut tuijottelevani tuolla jossain kaukana huristelevia autoja paremman tuijottelun puutteessa ja miettinyt keitä siellä ajelee. Ei niistä näe tältä etäisyydeltä edes minkä merkkisiä ne ovat. Vain auton yleisen hahmon ja värin. Tyyliin: Pieni punainen henkilöauto, todennäköisesti japanilainen ja aika vanhakin. Sitä varmaan ajaa joku opiskelija, joka on matkalla Alkoon ostamaan uudenvuoden viinoja. Iso valkoinen pakettiauto. Sitä ajaa varmaan joku hermostunut putkimies, joka yrittää saada hoidettua viimeisen asiakkaan äkkiä, että pääsisi viikonlopun viettoon. Mitähän se putkimieskin miettii?
"Helkkari, kun asiakkaalla piti olla kellarissaan juuri tuommoinen vanhan mallinen pumppu. Eihän siihen sovi enää nämä uudet liittimet, täytyy käydä tarvikekaupasta ostamassa sovitin. Kaupassa on tietysti kauhea jono ja siellä menee ainakin tunti. Sitten pitää äkkiä ajaa takaisin työmaalle ja laittaa ne putket kuntoon ja siinäkin menee niin kauan, että en ehdi enää naamiaistarvikekauppaan. Jospa kävisinkin naamiaistarvikekaupassa ensin ja ostain sen gorillapuvun heti. Sitten voisin rauhassa kiristellä putkia. Kyllä ne siellä tunnin kestävät ilman juoksevaa vettäkin."


Hopeanharmaa citymaasturi, näyttää tosi kalliilta. Sitä ajaa varmaan joku ökyrikas juppi. Ehkä se on joku meidän asiakkaista. Ne vain rikastuvat meidän niska limassa vääntämällä koodilla. Varmaan matkalla johonkin urheiluvälinekauppaan ostamaan uusia laskettelumonoja viikonloppua varten.

Punainen farmari, näyttää vähän ranskalaiselta. Varmaan joku perheenäiti lapsilauman kanssa matkalla siskonsa luokse kyläilemään, kun on joululoma ja ei ole vähään aikaan muuten ollut aikaa vierailla. Pääsevät lapsetkin leikkimään serkkujensa kanssa. Voivat esitellä joululahjaksi saamiaan uusia leluja toisilleen sillä aikaa kun aikuiset kahvittelevat.

Plääh. Kenelläkään tuolla ajelevalla ei varmaan ole niin tylsää kuin minulla. Mitä minä teen väärin? Ei mahda mitään, huonot aivot, en tajua. Täytyy kai taas palata virheiden metsästykseen, koska eivät ne sieltä varmaan itsekseen häviä vaikka kuinka odottelisin. No niin, vedän syvään henkeä ja syöksyn niiden kimppuun yllätyshyökkäyksellä.

Ei kommentteja: