tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Flunssailua

Köh köh. Röh röh. Onpas kivaa: Minulla on taas jonkin asteinen flunssa, ja sitten vielä ähky kun söin lounaalla liikaa. Tuntuu siltä kuin olisin syönyt säkillisen sementtiä. Ei pitäisi ikinä mennä nälkäisenä syömään johonkin buffettiin. Sitä vaan syö ja syö, eikä tajua, että on syönyt jo ihan liikaa. Nälkä oli olevinaan ihan hirveä, kun en ehtinyt aamulla syödä aamupalaa. Kaiken huipuksi olin suunnitellut jo aloittavani varovaista laskua tulevaan paastoon.

Kuten arvata saattoi, päivän ohjelmaan on kuulunut tuntikirjauksen kanssa sekoilua, ohjeiden pläräystä ja kyselemistä toisilta. Eikä kukaan kai ole saanut varsinaisesti kirjattua tehtyjä tuntejaan. Jotain tyhjiä lomakkeita ja virheilmoituksia sentään on ruudulle saatu ja pari mielenkiintoista teoriaa esitetty siitä, mikä voisi olla vialla. Tämä on taas niin tätä samaa kuin aina. Nyt etsitään jo syyllisiä, esitetään jälkikäteen mitkä olisivat olleet parempia vaihtoehtoja, ja spekuloidaan syitä miksi ihmeessä tuntikirjausjärjestelmä on sellainen kuin se on.
- Onkohan käyttöliittymän suunnittelija ollut autisti?
- Tai näkövammainen?
- Niin joo, kyllähän ne sokeatkin tosiaan ohjelmoi nykyään.
- Ehkä tämä toimii tosi hyvin jollain puhekäyttöliittymällä.

Ikuisesti jatkunut copy-paste-urakkakin alkaa viimeinkin lähestyä loppuaan. Nyt ollaan virallisesti jo lopputestaus- ja bugienkorjausvaiheessa. Tämä täyttää minut jälleen toivolla paremmasta tulevaisuudesta. Kaikki kamaluus ja tylsyys loppuu aikanaan, kun vain jaksaa odottaa. Kohta koodaan jo jotain ihan muuta. Tietysti se jokin muu voi olla jotain vielä tylsempää ja kamalampaa kuin tämä, mutta sitä on kyllä vaikea uskoa. Haluan olla positiivinen.

Olen käyttänyt tänään kohtuuttoman paljon aikaa arvioiden olotilaani flunssan kannalta. Olin eilen kuumeessa, mutta kun tänä aamuna ei ollut enää kuumetta, niin päätin sitten lähteä töihin. Nyt olen sitten koko päivän yrittänyt sisäisesti tunnustella itseäni, että olenko vielä kuitenkin kipeä vai en.
- Vähän yskittää. Flunssaa siis on.
- Aristaako silmiä? Ei. Yleensä flunssassa aristaa, eli flunssaa ei ole.
- Kurkku on kipeä. Juu flunssaahan se.
- Väsyttääkö? No ei oikeastaan. Jos olisin kunnolla flunssassa, niin en kyllä pysyisi täällä hereillä mitenkään.
- Onpas tosi kylmä. Varmaan kuume on nousussa. Tai sitten täällä vaan on kylmä.
Pitäisiköhän varata aika työterveydenhuoltoon? Tai etsiskellä edes jostain kuumemittari? Tai vaan ynistä jotain sekavaa ja lähteä kotiin?

Ei kommentteja: