tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Kissat syövät pesukoneita käyttäviä sammakoita

Vastapäisen rakennuksen ravintolan keittiön ikkunasta näkyy jokin oudohkon näköinen vehje. Se näyttää hieman kuntopyörältä, mutta vaikea uskoa että ravintolan keittiössä todella olisi kuntopyörä. Ehkä siinä on vain läjä epämääräisiä rojuja, jotka yhdessä näyttävät kuntopyörältä. Keittiöhenkilökuntaa kulkee silloin tällöin vehkeen ohi, mutta kukaan ei käytä sitä mihinkään. Voisikohan se olla jonkinlainen moderni taideteos, joka on ollut niin ruma, että sitä ei kehdata laittaa asiakkaiden töllisteltäväksi, mutta toisaalta niin kallis, että ei sitä voi roskiinkaan heittää? Tai kenties se on palkinto jostain kokkikilpailusta?

Olen tänään korjannut laiskanlaisesti yhtä bugia ja etsinyt netistä tulevaan projektiini liittyvien mystisten kirjainyhdistelmien merkityksiä. Välillä olen kyllä ajautunut taas täysin harhateille: Jotkut linkit ovat vain näyttäneet siltä, että niitä on pakko painaa ja katsoa mitä niiden takaa löytyy. Suurimpia löydöksiäni satunnaisia linkkejä painelemalla on ollut se, että Windows Vista vaikuttaa kamalalta. En takuulla asenna omalle kotikoneelleni Vistaa jos ei ole pakko. Ehkä laitan kotikoneelleni Linuxin, tai kieltäydyn jääräpäisesti päivittämästä kotikonettani enää koskaan.

Mystisten teknologiakirjainyhdistelmien merkityksen selvittäminen on loputon suo. Aina kun alan selvittämään jotain kirjainyhdistelmää, siinä viitataan toiseen, joka pitää myös selvittää tai palauttaa mieleen. Kaikki liittyy kaikkeen. Jotta voit todella ymmärtää XXX:n merkityksen, on selvitettävä myös AAAA - ZZZZ:n merkitykset. Sitä mukaa kun saan sisäistettyä uusia kirjainyhdistelmiä, ehdin jo unohtaa edelliset. Pitäisi varmaan tehdä jotain muistiinpanoja itselleni, jotta voisin kerrata jossain vaiheessa, mitä mikäkin tarkoitti ja mihin asiat liittyivät. Jos tekisin muistiinpanoja käsin paperille, voisin ehkä piirrellä yhdistelmien viereen jotain kuvia, kuten kukkia, kissoja, pölynimureita ja pingviinejä. Sitten voisin tehdä jotain muistisääntöjä tyyliin: Kissa syö sammakoita, jotka käyttävät pesukoneita. Kaikki ne asuvat suuressa jäähallissa, jossa valmistetaan pizzoja. Minä muistaisin kyllä tuommoisen löpinän paljon helpommin kuin pelkkien kirjainyhdistelmien nimet ja suhteet toisiinsa.

Nukuin taas viime yönä aivan liian vähän. Tänään sentään tulin ajoissa töihin, mutta saadakseni silmät pysymään auki, minun oli pakko juoda taas litratolkulla kolaa ja kahvia. Nyt päässä pörisee, kädet tärisevät ja keskittymiskyky on totaalisen kateissa. Kiihkeätempoisen konepötpötyksen kuunteleminenkaan ei sanottavasti selkeytä ajatuksia. En kuitenkaan uskalla lopettaa musiikin kuuntelua ja kofeiinin tankkamista, koska pelkään että vajoan koomaan, jos vireystilani laskee hiemankin.

Ei kommentteja: