torstaina, tammikuuta 11, 2007

Paloturvallisuus on kunnossa

Vastapäisessä rakennuksessa näkyy ravintolan keittiön henkilökuntaa työn touhussa. Hieman ihmettelen, miksi en ole aiemmin huomannut ikkunassa mitään. Nyt siellä tuntuu olevan melkoinen vilske käynnissä. Ehkä verhot ovat aiemmin olleet kiinni, tai keittön järjestystä on muutettu, niin että nyt ikkunan kohdalla on jotain tärkeää ja aiemmin siinä ei ollut mitään miksi kukaan olisi liikkunut siellä päin.

Nyt surkea testauksemme alkaa kantaa hedelmää: Käyttäjät ovat parissa tunnissa saaneet aikaiseksi kasapäin virheitä tilanteissa, joihin mielikuvitus ei testausvaiheessa kerta kaikkiaan venynyt. Pari aivan typerääkin juttua oli jäänyt näymmä huomaamatta. Nyt sitten korjataan virheitä niin, että savu nousee näppäimistöstä.

Huomasin juuri, että olen koko ajan istuskellut suoraan palosammuttimen alapuolella. Siis semmoisen sprinklerin, josta alkaa suihkuta vettä kun tietty lämpötila ylittyy. Tulikin heti turvallinen olo: Jos vaikkapa aivoni käyvät niin ylikierroksilla, että hiukseni syttyvät palamaan, niin palosammutin pelastaa minut varmasti. Epäilen kuitenkin, että vaaraa aivojen ylikuumenemisesta tuskin on. Enemmän pelkään sitä että aivoni alkavat sammaloitua.

Ei kommentteja: