torstaina, tammikuuta 04, 2007

Kofeiinista irrottautumista (taas)

Jatkan kahvittomuus-linjalla. Kyllä tähän teehenkin alkaa jo tottua, vaikka väsyttää kyllä ihan älyttömästi. Äärimmäisen tylsän testauksen tekeminenkään ei kyllä ainakaan yhtään auta asiaa. Aamupäivällä sorruin taas tuntikausiksi surffailemaan jossain omituisilla sivustoilla, joiden sisältö liittyi työn tekemiseen erittäin väljästi tai ei ollenkaan. Ensin lähdin hakemaan jotain ihan oikeaa asiaa odotellessani taas serverin käynnistymistä ja jotenkin vain hairahduin. Eivätkä ne sivustot olleet edes mitenkään mielenkiintoisia. No, ehkä sieltä taas imeytyi alitajuntaani jotain tiedon kultajyväsiä, jotka loikkaavat tietoisuuteeni juuri kun niitä tarvitsen.

Anonyymit kofeinistit
jäivät myös vaivaamaan minua. Eilen mieleeni ei tullut etsiä englannin kielisillä hakusanoilla. Jospa vaikka ulkomailla oltaisiin meitä tässäkin suhteessa vuosia edellä. Caffeine addicts anonymous -hakusanoillakaan ei löytynyt kuitenkaan mitään järkevää:
http://www.google.com/search?q=caffeine+addicts+anonymous
Joku muukin kirjoitteli aiheesta englanniksi blogiinsa ja joku muu kuvaili sillä jotain juomaa. Ilmeisesti kofeiiniriippuvuutta ei pidetä kovin suurena ongelmana.

Kofeiiniriippuvuus syntyy säännöllisessä käytössä, jolloin myös sietokyky kasvaa. Säännöllinen kahvin käyttö ja kofeiiniriippuvuus ovat modernissa yhteiskunnassa erittäin yleisiä. Kofeiinin vieroitusoireita ovat muun muassa väsymys, keskittymiskyvyn puute ja päänsärky. Riippuvuutta aiheuttava päiväannos on noin 350 mg (3—4 kuppia kahvia).
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini

Tälläkin hetkellä tekisi kyllä mieli kahvia ja väsyttää ihan tolkuttomasti. Keskittymiskyvyssänikin olisi kyllä parantamisen varaa, mutta päänsärkyä en voi kyllä väittää tuntevani. Ehkä vieroitusoireet ovat jo menossa ohi? En ole moneen päivään juonut 3-4:ää kupillista kahvia. Kokista ja teetäkin olen juonut aika maltillisesti, ei niistä luulisi irtoavan kofeiniia niin paljon. Jospa ensi viikolla saisin vähennettyä vielä teen ja limsan juontiakin ja syötyä vähemmän, niin voisin ehkä sitä seuraavalla viikolla jo kokeilla mehupaastoa. Taidan varmuuden vuoksi aloittaa paaston kotona. Jos tulen paastosta entistäkin väsyneemmäksi, niin parempi minimoida ne päivät joina pitäisi käydä töissä. Saattaa olla muutenkin, että olen jo kahden päivän jälkeen ihan valmis lopettamaan koko paaston.

No nyt joku löysi jonkun virheen. Pitää kai alkaa korjaamaan sitä tai ainakin selvittää mistä se johtuu. Pitäisi kai riemuita: On virheiden paikantaminen sentään vähän vähemmän tylsää kuin pelkkä testaaminen virheiden toivossa. Taidanpa laittaa kuulokkeet korville ja luukuttaa jotain konemätkettä lujalla, niin pysyn ainakin hereillä. Bugien korjaaminen on kuitenkin huomattavan paljon hankalampaa unessa. Testaaminen vielä voisi mennäkin samalla nukkuen, mutta korjaamiseen tarvii sentään vähän ajatella jotain.

Ei kommentteja: