keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Uuden vuorokausirytmin aiheuttamaa väsymystä

Kuulin tänään että projektini toisessa yksikössä toteutuu, mutta vasta joskus keväällä. En tiedä pitäisikö riemuita vai olla pettynyt. Kai se on ainakin vaihtelua, mikä tahansa vaihtelu tähän tylsyyteen on kai vain hyvästä.

Taas on koko aamun väsyttänyt aivan järjettömästi. Välillä huomaan, että silmäni lupsahtelevat kiinni ja niiden saaminen auki vaatii todellakin ponnisteluja. Pari kertaa silmäluomeni ovat jääneet vähän ikään kuin puoliväliin, enkä ole saanut tarkennettua katsettani ruudulle ilman todella vaativaa keskittymistä. Aivan kuin olisi maanantai, vaikka on jo keskiviikko. Eilisaamu menikin ihmeen kitkatta.

Olen alkanut tulla töihin hieman aikaisemmin. Tästä seuraa se ihanuus, että voin lähteäkin täältä hieman aikaisemmin ottamatta ainakaan niin suuria miinustunteja takkiini kuin aiemmin. Huono puoli taas on se, että en tietenkään ole alkanut mennä nukkumaan yhtään aikaisemmin, mistä seuraa se, että nukun entistäkin vähemmän ja olen entistäkin väsyneempi. Aamupäivisin lähes olen täysin pihalla siitä, mitä ympärilläni tapahtuu.

Tänään uusi tuntikirjanpitojärjestelmämme yllättäen heräsi henkiin. Ehkä se ei olekaan aivan täysi susi? Kaamea se on edelleen, mutta kyllä se ainakin jollain tasolla tuntuu toimivan. Siihen voi todella kirjata työtunnit ja se jopa näyttää tallentavan ne johonkin. En silti luota siihen, ja kirjaan varmuuden vuoksi tunnit erilliseen tekstitiedostoonkin. Vaikka mitäpä se oikeastaan minua haittaisi, jos vaikka tiedot tekemistäni tunneista johonkin häviäisivätkin? Taidankin tuhota koko tiedoston. Tadaa, koneella on 0,1 kb enemmän levytilaa!

Juon taas teetä. En eilen juonut kahvia ollenkaan, jospa kestäisin tämänkin päivän ilman kahvia. Yritän myös pärjätä vain yhdellä limsalla päivässä. Onkohan olemassa jotain AA:n tapaista yhdistystä kofeiiniaddiktiossa eläville? AK? Anonyymit Kofeinistit? Anonyymit Kofeiiniriippuvaiset? Hakukone ei löytänyt kumpaakaan. Ehkä sellaista ei vielä ole. Ehkä juuri minun pitää perustaa tällainen yhdistys. Ehkä löysin juuri elämäntehtäväni? Paitsi että haluanko todella itsekään täysin eroon kofeiinista? Tuhoaako kofeiini elämäni?

Ei kommentteja: