keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

Rauhaisa pyhätyöpäivä

Nyt se aikaisin töistälähtemisten putki kostautui, ja tulin pyhäpäivänä töihin. Ei mun nyt ihan pakko olis ollut tulla, mutta kyllä miinustuntisaldoni alkoi jo hipoa katastrofaalisen rajoja. Tuleepahan tässä testattua maanantai-teoriaanikin: Täytyy huomenna tarkkailla, onko työtovereilla maanantaioireita, mikä tosin voi olla aika vaikeaa, kun olen itse maanantaisin aina niin koomassa, että en ole huomannut muiden maanantaista käytöstä tarkkailla. Tarkkailukamerat olisivat kyllä niin mahtavia. Jos kuvaisin kaikkia muitakin, niin voisin aina kelailla aikaa taaksepäin, ja katsoa onko muiden käyttäytymisesssä maanantaisin jotain ero muihin päiviin.

Pyhäpäivänä työskentely on olennaisilta osin aivan yhtä tylsää kuin muinakin päivinä. Spammia tippuu sähköpostiin, suunnitteludokumentti vainoaa ja silmiä on vaikea saada pysymään auki. Pari pikku muutosta kumminkin on: Koska tässä huoneessa ei ole ketään muuta paikalla, niin voin kuunnella musiikkia kuulokkeiden sijasta kaiuttimilla. Jee! Ihan hirveen lujalla en kehtaa luukuttaa, koska tuolla yhdessä toisessa huoneessa oli joku onneton myös töissä. Muuta erityistä tässä päivässä on, että tuolla jossain kaukana yleensä ajelee paljon autoja ja kävelee ihmisiä, mutta tänään autoja on aika vähän ja jalankulkijoitakaan ei ole osunut silmiini kuin yksi. Niin ja talojen katoille ja pihoille on hilattu lipputankoihin Suomen lippuja. No niitä nyt näkee joskus muulloinkin.

Kun tässä huoneessa ei ole ketään muuta töissä, niin voin surffailla rauhassa ja touhuilla koneella muutenkin ihan omiani, kun ei ole ketään olan takana kurkkimassa, että mitäs minä touhuan. Taukohuoneessakin voisin lusmuilla vaikka tunnin putkeen jos siltä tuntuisi. Hmm. Pitäisiköhän ihan oikeasti alkaa tulla useamminkin töihin vapaapäivinä? Ideaaliratkaisu voisi olla, että pitäisin vapaapäiväni joskus silloin kun muut ovat töissä, ja tulisin töihin silloin kun muut ovat vapaalla. Taidan olla epäsosiaalinen. Voi kyllä olla, että loppujen lopuksi sitä alkaisi kaivata täällä muitakin ihmisiä, mutta on tämä jonkunmoista vaihtelua.

Suunnitteluhomma sen sijaan ei muutu miksikään. Ngghhh. Kai siihen dokumenttiin on taas pakko satuilla jotain. Voisin ehkä testata jonkun jutun toimintaa ja kirjoitella sitten siihen että toimiiko se vai ei. Kyllähän ne jutut yleensä toimivat. Ne kerrat, kun jokin ei toimikaan, aiheuttavat eniten hommia. Rasittavia hommia. Pitää testata kaikki mahdollinen, että mikä se juttu tarkkaan ottaen onkaan, mikä siellä ei toimi ja miksi, ja voiko asialle kenties tehdä mitään.

Arghh! Nyt paljastui karmea totuus pyhäpäivinä työskentelystä: Joudun keittämään itse omat kahvini! Pitääköhän mun myös juoda yksin koko 2,8 litraa, kun tuo toinen tyyppi ei taida juoda kahvia? Pärjäisinköhän pelkillä limsoilla? Pitäisiköhän käydä kahvilassa kahvilla? Onkohan mikään kahvila edes auki?

Ei kommentteja: