torstaina, joulukuuta 28, 2006

Kaikki muuttuu

Vastapäisen talon katolla on taas lunta! Alan kai jo tottua siihen, että näköalani muuttuu koko ajan. En tiedä onko se hyvä vai paha asia. Onko se, että katolla on välillä lunta ja välillä ei, nyt jo niin tylsää, että en osaa enää kiinnittää siihen mitään huomiota, vai oliko minulla aiemmin niin tylsää, että kiinnitin huomiota huomiota jopa noinkin tylsään asiaan, koska sekin ylitti yleisen vallitsevan tylsyyden tason? Onko minulla tänään tylsempää kuin eilen?

Tämän päivän polttavimmat puheenaiheet ovat olleet uusi tuntikirjausjärjestelmä ja ennen joulua lähetetty tiedote. Tiedote oli sinänsä aivan samanlaista höpönlöpöä kuin aina, tällä kertaa vain jouluteemalla varustettuna. Kuumaksi puheenaiheeksi sen tänään nostivat vaihtoehtoiset tulkinnat käytetyistä sanamuodoista. Yksi työtoveri oli ymmärtävinään viestistä, että kenenkään meidän osastossa ei tarvitse siirtyä asiakkaan tiloihin, mutta toinen huomasi, että viestissä oli itse asiassa käytetty sanamuotoa "juuri nyt", minkä ansiosta viestin voikin tulkita niin, että kenties joka toinen meistä siirretään asiakkaan tiloihin kuukauden päästä. Kaameaa!

Meille järjestettiin aamulla tiedotustilaisuus uudesta tuntikirjausjärjestelmästä, jota meidän pitää alkaa vuoden vaihduttua käyttämään. Kaikki tuntuvat vihaavan järjestelmää jo ennen kuin se on käytössä. Se näyttää tyhmältä, sen käyttäminen vaikuttaa hankalalta ja syytä sen käyttämiseen on vaikea ymmärtää. Tämä on kai nyt niitä asioita, jotka vain tapahtuvat ja joihin ei voi vaikuttaa. Kaiken huipuksi järjestelmää meille esitelleet ihmisetkin suhtautuivat erittäin epäillen siihen, että järjestelmä todella toimii heti vuoden vaihteessa ja kehottivat varmuuden vuoksi kirjaamaan kaikki tehdyt tunnit toistaiseksi myös kynällä paperille. Ilmeisesti siis edes mikään tekstitiedostokaan ei riitä. Tuntikirjausjärjestelmä on kai niin susi, että paitsi että se ei tallenna mitään siihen tehtyjä kirjauksia, se myös tuhoaa käyttäjien kovalevyiltä kaikki sinne tallenetut tiedot. Ja ilmeisesti etsii myös tunnukset kaikkiin paikkoihin Internetissä, mihin tietoja on mahdollisesti tallennettu, ja tuhoaa nekin. Kaamea ohjelma! Varmaan tämä blogikin tuhoutuu vuodenvaihteessa.

Näen vastapäisen talon ikkunasta ravintolassa jonkun ruokailijan selkää ja osan jonkun toisen ruumista. Epäilen, että selkä kuuluu miehelle ja ruumis vaatteen kaula-aukosta päätellen naiselle. Ruokaa en näe. He varmaankin vielä odottelevat annoksiaan. Ravintolassa on pakko olla tapahtunut jotain muutoksia, muuten ei voi selittää, että jo kahtena päivänä peräkkäin joku istuskelee tuossa ikkunan edessä ja aiemmin siinä ei ole istunut kukaan. Saisinpa jostain kiikarit tai kaukoputken, että näkisin tarkemmin mitä siellä tapahtuu. Olisipa minulla ollut voimakkaalla teleobjektiivilla varustettu web-kamera, joka olisi kuvannut noita ikkunoita koko ajan. Nyt voisin katsoa, onko sisustus tänään erilainen kuin viikko sitten. Tietenkin on mahdollista myös, että ravintolassa on joku hyvä tarjous ja se on nyt vain täydempi kuin aiemmin, ja tuo näkemäni pöytä on joku kaamea jämäpaikka, jota ei ole aiemmin tarvinnut käyttää, mutta nyt kun ravintola on niin täysi, niin siihenkin on pakko istuttaa asiakkaita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika tylsän kuuloista.