keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

Juon limsani viileänä

Ikkunan eteen on pysäköinyt iso keltainen nosturiauto. Nyt se heiluu siinä ympäriinsä ja peittää näkyvyyden. Ärsyttävää. En näe edes mitä se nostelee. Toivottavasti se lähtee pian pois. Kaikenlaisten työkoneiden seuraaminen on minusta yleensä hauskaa, mutta ei tuon. Tuo on liian lähellä, että näkisi mitä se tekee, tai että näkisi ikkunasta mitään muutakaan. Kohta se varmaan rusahtaa lasista läpi. Huh, tuo käännös oli jo lähellä.

Tänään on ollut taas oikea höpötyspäivä. Ensin juttelin sekavia pomon kanssa kehityskeskusteluissa, sitten istuskelin vanhan projektin palaverissa ja sieltä säntäsin suoraan uuden projektin palaveriin. Aikamoinen lista tuli asioita, jotka pitäisi tehdä ensi tilassa ja enhän minä nyt tänään ainakaan ehdi enää mitään tekemään, kun kohta on jo kotiinlähtö aika. Voi voi.

Onnistuin toisessa palaverissa todentamaan pitkästä aikaa klassisen demoefektinkin. Ehdin juuri riemuita, kun sain eilispäivän mystisen bugin korjattua, ja huitaisin sitten vielä yhden pikkujutunkin paikalleen, ennen kuin laitoin tiedostot versionhallintaan. No, se pikkujuttuhan meni tietysti sinne koodin sekaan aivan väärinpäin ja poikittain, ja kun piti sitten palaverissa katsoa, että mitenkäs tämä ohjelma nyt toimiikaan, niin eihän se ohjelma suostunut enää toimimaan ollenkaan. Jos olisin ollut viisas, niin olisin joko jättänyt pikkujutun korjaamatta juuri ennen palaveria, tai olisin ainakin korjauksen jälkeen vielä testannut, että toimiiko se edelleen. Kaikkein paras vaihtoehto olisi tietysti ollut, että olisin korjannut pikkujutun kerralla oikein.

Pöydällä on kaksi limsapulloa, joissa molemmissa on pohjalla reilusti limsaa. En eilen jaksanut juoda toista loppuun ja se jäi tuohon. Aamulla taas mieleni teki kylmää limsaa, joten hain automaatista uuden pullon. Sitten unohdin senkin pöydälle tuntikausiksi ja nyt minulla on kahden pullon pohjalla lämmintä limsaa. Kaameaa. Kehtaisinko hakea taas uuden pullon? Tällaisia tilanteita varten toimistolla pitäisi olla hiilihappojäätä varastossa. Sillä saisin limsat hetkessä viileiksi. Tai itse asiassa näin kerran tv:stä, että kun laittoi juomatölkin muovisankoon ja sitten hurautti sen palosammuttimella täyteen mönjää, niin juoma viileni. Meillä on tuolla käytävässä kyllä ihan samannäköinen palosammutin. Sankoa ei ole, mutta voisin käyttää sankona ehkä keittiön pesuallasta. Tai sitten voisin olla vain tylsä, ja viedä molemmat vajaat limsapullot jääkaappiin ja unohtaa ne sinne. Niin taidankin tehdä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen itseni huijatuksi. Tylsä ei ollutkaan tylsää. Epäilen, että tämä on jonkun monikansallisen firman todella ovelaa sissimainontaa (mutta minkä, energiajuomien vai tietoteknisten ratkaisujen?) tai sitten mainostoimiston nokkelan copyn harrastus. Jään tarkkailemaan tilannetta.

kipeeisi kirjoitti...

Täh? Jaa etteivät minun tylsyysraportit ole tylsiä? Olen hyvin pettynyt.

Kyllä nämä ihan aitoja toimistojorinoita ovat. Ehkä mielikuvitus vähän välillä lentelee turhan sfääreissä, kun työ on muuten niin tylsää, että paineet purkautuvat väkisinkin johonkin.

Hmm... Pistää miettimään tuommoinen kommentti. En oikein tiedä mitä, mutta pistää miettimään kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pidän näistä kuvauksista. Kyllä näistä mielestäni paistaa tylsyyden olemus läpi niinkuin pitääkin ;)

Jään jännittämään, mitä tapahtui lämpimälle limsalle.

kipeeisi kirjoitti...

Kiva että sinulle sentään kelpaavat minun näkemykseni tylsyydestä.

Tylsyys on kyllä subjektiivista. Se mikä on toiselle tylsää, ei välttämättä toisesta olekaan tylsää. Ja ei kai pointti tässä blogissa olekaan, että kirjoittaisin mahdollisimman tylsästi tylsyydestä. Harkitsin kyllä sitäkin joskus, mutta jotenkin se tuntui väkinäiseltä ja tarkoituksettomalta. Tosin niin tuntuu moni muukin asia. No, en kuitenkaan nähnyt syytä lisätä tällaisia asioita. Kai.

Pari kertaa tämän blogin aikana olen kyllä vähän lipsahdellut tylsyys-teemasta. Lähinnä ärsyyntymisen puolelle. Täytyy yrittää olla tarkkana ja pysyä aiheessa. Mikä ei kyllä ole kovin vaikeaa, kun täällä on niin tylsää.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, älä nyt pettynyt ole, ole otettu! Sun hauskat läpät ja nokkelat havainnot tylsyydestä ovat koukuttaneet jälleen yhden uuden fanin. ;)