torstaina, toukokuuta 10, 2007

Parkkipaikka-anarkiaa

Jotkut miehet ajoivat autonsa parkkiin melkein pysäköintikieltomerkin alle. Sitten he pälyilivät ympärilleen vähän sen näköisenä, että saakos tähän parkkeerata, mutta eivät sitten huomanneet merkkiä. Tai eivät välittäneet siitä. Miehet kaivoivat auton takakontista jotain romua ja lähtivät paikalta. Koko piha on täynnä vastaavalla tavalla parkkeerattuja autoja. Ne ovat siellä ihan miten sattuu. Kaameaa! Soitan kohta nimettömän vihjeen pysäköinninvalvojille. En kestä tuota parkkipaikka-anarkiaa. Se häiritsee minun työskentelyäni. Jos nuo autot olisivat siististi siellä missä pitääkin, kaikki olisi paremmin ja koodaisinkin tehokkaammin. Valitan työsuojeluvaltuutetulle.

Tänään meillä on monta tuntia kestävä tiedotus- ja koulutustilaisuus. Toisaalta ihan mikä tahansa muutos tähän tylsyyteen on tervetullutta, toisaalta tuo tilaisuuskin on todennäköisesti äärettömän tylsä. Siellä varmaankin taas hypitään villisti aiheesta toiseen, sekoillaan monisteiden ja projektorien kanssa, ihmiset puhuvat liian hiljaa ja jotkut supisevat keskenään ihan muista asioista. Kaiken huipuksi kaikki esitykset ovat todennäköisesti Englanniksi, koska paikalla on ainakin yksi henkilö, joka osaa huonosti Suomea. Pahasti pelkään, että esitysten pitäjien englanninkielentaidoissa saattaa olla hieman toivomisen varaa, ja kun paikalla ei ole mitään äänentoistojärjestelmää, niin todennäköisesti ainakin puolet esitysten sisällöstä menee täysin ohitse. No mitäpä minä näitä vielä manailen. Ehkä siellä onkin tosi kivaa ja hauskaa. Sitten minua kaduttavat nuo tylyt ennakkoasenteeni.

Nyt kun oli eilen ja tänäänkin näitä info/koulutustilaisuuksia, niin siitä seuraa että tiedostojen siivousoperaationi venyy. Eihän tässä mitään tiedostoja ehdi väännellä ja käännellä, kun pitää kuunnella ihmisten jorinoita milloin mistäkin aiheesta. Sitä paitsi sain tänään uuden näytönohjaimen ja toisen monitorin. Nekin pitäisi asentaa ja ihmetellä niiden potentiaalisia mahdollisuuksia. Ei tässä nyt kertakaikkiaan ehdi mitään typeriä tiedostojen nimiä ja linkityksiä vaihdella. Kovin montaa ainakaan.

Ihan kuin ulkona liikkuisi nykyään enemmän ihmisiä. Ovatkohan kaikenmaailman vanhukset ja työttömät heränneet talviunesta? Vai lintsailevatko ihmiset töistä enemmän kauniilla säällä? Minustakin olisi kyllä hauskempaa käpsytellä tuolla auringonpaisteessa, kuin kökkiä tässä monitorin äärellä tai haahuilla pimeillä käytävillä. Tai kuunnella turhanpäiväisiä jorinoita hämärässä salissa.

Ei kommentteja: