tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Olen urautuvainen

Pihalla ajelee pienellä tien pätkällä katujyrä. Kappas vaan. Haalarimiehet aikovat varmaankin asvaltoida tuon pätkän. Joskus nuorena pääsin kesätöissä ajelemaan katujyrää. Se oli aika leppoisaa ja hauskaa hommaa. Sitä olisin mieluusti tehnyt pitempäänkin. Joku nuori mies tuli yhden talon parvekkeelle tupakalle ja tuijottelee myös jyrää. Tuo on kyllä niin hieno jyrä, että kyllä sitä kelpaakin tuijotella. No nyt parvekkeelle tuli lisää ihmisiä katselmaan jyrää ja ensimmäinen tyyppi lähti pois. Tuolla rakennuksessa olijoillakin taitaa olla aika tylsää. Vaikka kyllähän tuo jyrä tosi kiinnostava on.

Serverin käynnistely jatkuu uudessakin projektissa. Tämä serveri on vähän erilainen, mutta kyllä tämänkin käynnistys tuntuu kestävän ikuisuuden. Ja samantapaisia tyhjänpäiväisiä löpinöitä tässäkin vilisee ruudulla. Itse asiassa tässä projektissa joku on nähnyt vaivaa ja tehnyt käynnistystekstien sekaan ikään kuin välietappi-ilmoituksia. Aina välillä ruudulle ilmestyy ascii-merkeillä taiteiltu isohko plakaatti, joka kertoo uuden osion käynnistyksen alkamisesta. Kai tämä on edistystä verrattuna entiseen? Ehkä seuraavassa vaiheessa ascii-merkit vaihtuvat hienommaksi grafiikaksi ja sitten höpönlöpö ilmoitukset vaihtuvat joksikin tarinaksi. Ehkä ennemmin tai myöhemmin voin katsella jotain hauskoja animaatioita serverin käynnistyksen ajan?

Viimepäivinä on taas tullut vatvottua XML:ää niin paljon edestakaisin, että alan jo ajatella kaiken xml-muotoisena.
<ajatus>
    <kysymys aihe="Ajattelenkohan liikaa XML:ää?" />
</ajatus>


Aivoni selkeästi jäävät helposti samoille urille. Kun toistan jotain tiettyä kaavaa tarpeeksi kauan, alan toistaa sitä jo yhteyksissä, joihin se ei sovi ollenkaan. Haen varmaankin alitajuisesti toistosta turvallisuuden tunnetta. Yritän uskotella itselleni, että mikään ei ikinä muutu. Ja sitten kun jokin kuitenkin muuttuu, pidän muuttunutta tilannetta lopullisena. Minulta puuttuu rohkeasti eteenpäin katsomisen taito. Jotkut ihmiset näkevät aina tulevaisuudessa jotain uutta ja hienoa ja odottamisen arvoista. Minä en näe kai oikein mitään. Kaikki vain jatkuu jatkumistaan loputtomiin. Olisin varmaankin maailman huonoin konsultti.

Tai näenhän minäkin tulevaisuudessa jotain odottamisen arvoista:
<tulevaisuuden-suunnitelma>
     <visio toiminta="Hae kahvia" milloin="5 minuuttia" />
     <visio toiminta="Juo kahvia" milloin="10 minuuttia" />
     <visio toiminta="Lähde kotiin" milloin="5 tuntia" />
</tulevaisuuden-suunnitelma>

Ei kommentteja: