maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Muutosten tuulet puhaltavat taas

Tänään kaikki on toisin kuin viimeksi. Minulla on pöydällä nyt kaksi monitoria sekä yksi kannettava tietokone. Voi tätä kerta vilkaisulla näkyvää informaation määrä. Ihan täysin putkeen monitorin lisääminen ei mennyt, sillä minulle hankittu näytönohjain ei sopinutkaan koneeseeni ja sain tilalle jonkun laatikon pohjalle jääneen muinaisjäänteen. Tuo typerä näytönohjain ei suostu näyttämään molempia näyttöjä siinä resoluutiossa kuin haluaisin, ja nyt tuon toisen ruudun tekstit näyttävät vähän omituisilta, koska se ei ole suositusresoluutiossa. Pöh. No kyllä siltä pystyy vielä lukemaan, vaikka teksti näyttääkin rumalta.

Töidenkin suhteen tunnelin päässä näkyy valoa. Tai jotain omituista sumua ainakin. Seuraava projektini lähti virallisesti käyntiin: Joku jossain sanoi kyllä, ja nyt sitten mennään. Pitäisi vain vielä keksiä miten pääsisin irtautumaan vanhasta kauhuprojektista. Pitäisiköhän minun alkaa tehdä silmittömästi virheitä? Tai sitten vain en tee siihen projektiin enää mitään, vaikka ne pistäisivätkin minulle hommia. Eivätköhän ne siihen jonkun löydä tilalle. Täytyy vielä miettiä asiaa. Pitäisi joka tapauksessa alkaa perehtymään uuden projektin asioihinkin. Ehkä olen kypsä aikuinen, ja keskustelen asiasta jonkun kanssa. Pyh. Ihan tylsä vaihtoehto.

Aloin pelata hölmöä nettipeliä, jossa rakennellaan kylää ja mahdollisesti soditaankin toisia kyliä vastaan. Pelin luonne on sellainen, että se ei vie paljoakaan aikaa, mutta minun pitää vähän väliä käydä tuijottelemassa peliä, josko voisin tehdä siellä jotain. Pahasti pelkään, että peli alkaa ennemmin tai myöhemmin tuntua raivostuttavalta velvollisuudelta. Ikäänkuin yksi työtehtävä lisää. Pelissä ei tunnu oikeastaan edes tapahtuvan mitään erityistä. Luvut vähän vaihtuvat ja aika kulkee. Pakko sitä silti on vilkuilla ainakin kerran tunnissa.

Läheiselle nurmikolle on ilmaantunut oikea pienimuotoinen kukkaketo. Kah. Kylläpäs täällä nyt on ihmeteltävää. Kaunista luontoa ja kaikkea. Pilvet taivaalla kyllä näyttävät aika synkiltä. Itse asiassa pelkään, että kotimatkasta voi tulla kostean puoleinen. Pitäisiköhän jäädä ylitöihin ihan sovinnolla, jos sataa? Toisaalta ei ole kyllä mitään takeita, että sade lakkaisi parissa tunnissa ja en minä täällä sentään koko iltaa aio notkua. Maksaisikohan työnantaja taksin, jos väittäisin että nestetasapainoni häiriintyy sateessa?

Ei kommentteja: