tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Pihapiirissä tapahtuu

Haalarimiehet ovat rakentaneet pihalle jonkinmoisen katoksen rungon, joka peittää puolet pihasta. Varsinaista katetta ei ole vielä laitettu ja muutenkin viritys näyttää aika väliaikaiselta ratkaisulta. Mitäköhän tuolla tulee tapahtumaan? Ravintola järjestää ulkoilmajuhlat talvella tuossa pihalla ja sateen varalta puolet pihasta katetaan? Herätysjuhlat?

Enpä sitten ehtinyt kauaa peukaloita pyöritellä tekemisen puutteessa. Asiakkaat ovat muistaneet minua oikealla vyöryllä virheitä ja puutteellisuuksia. Hohhoijaa. Tämä urakka jatkuu varmaan kesään saakka, tai ainakin minun osaltani siihen asti, että joudun toiseen projektiin.

Joku nainen pudistelee mattoja viereisen rakennuksen parvekkeella. Onpas monta pientä mattoa. Ja aivan eri värisiä keskenään: Yksi on kirkkaan punainen, toinen vihreä ja kolmas ruskea. Yksi taitaa olla jopa musta. Tuon naisen kotona on varmaankin värikäs sisustus, koska aika kirkkaita värejä hän tuntuu suosivan pukeutumisessaankin: Kirkkaan punainen takki, beiget housut ja oranssi paita. Meidän toimistossa ei varmaan kukaan pukisi päälleen kirkkaan punaista tai oranssia vaatetta. Hillityt värit ovat täällä suosiossa.

Pitäisi varmaan siivota pöytä. Jotenkin puolet pöydästä on päässyt ryönääntymään täyteen hujan hajan olevia papereita ja cd-levyjä. Ehkä siellä seassa on aarteita? Tai jotain ällöttävää, kuten ruoan murusten houkuttelemia koppakuoriaisia. Tai jotain vaarallista: Käärmeitä ja skorpioneja! Uskallankohan sittenkään siivota pöytää? Se saattaa sitä paitsi olla ihan turhaa työtä, sillä parin kuukauden päästä koko toimisto muuttaa uusiin tiloihin, ja pöytä täytyy joka tapauksessa siivota.

Ulkona on näymmä alkanut sataa vettä. Haalarimiehet ovat pukeneet sadetakit päällensä ja kiivenneet rakentamansa hökötyksen päälle kiristelemään jotain pultteja. Toisen takki on vihreä ja toisen keltainen. Touhu näyttää aika vaaralliselta, koska haalarimiehet heiluvat sentään aika korkealla ja telineet ovat varmaankin liukkaat. Minun työni on onneksi kohtuullisen turvallista, jos ei oteta huomioon paperikasassa mahdollisesti väijyviä skorpioneja.

Ei kommentteja: