maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Nettipelaaminen huolestuttaa

Kaamea maanantaiaamu koitti sitten jälleen ihanan vapauden jälkeen. Tulin myöhässä töihin, totesin että mikään ei taaskaan toimi, kiire olisi ihan hirveä ja taas minua yritetään repiä vanhaan katastrofiprojektiin, josta minun piti päästä eroon loppuiäkseni. Ainoa lohtuni on, että jäljellä on enää yksi maanantai ennen lomaa. Ja sekin on palkkapäivä.

Tästä päivästä suurin osa on kulunut erään huonosti dokumentoidun apuohjelman ominaisuuksia testatessa perinteisellä menetelmällä. Muutetaan parametriä, katsotaan tapahtuiko mitään, muutetaan toista parametriä, katsotaan tapahtuiko mitään jne. Loppujen lopuksi mistään ei tuntunut tapahtuvan mitään, joten vaihdoin sitten koko ohjelmaa ja runnoin väkisin bitit haluamaani järjestykseen. Asiakas ei välttämättä ilahdu teknisestä ratkaisustani, mutta nyt ainakin jotain tapahtuu.

Pääskysiä viuhahtelee taas ilmatilassa tuolla kauempana. En oikein ole keksinyt logiikkaa siinä, miksi joskus pääskysiä näkyy ikkunasta paljon, ja miksi joinakin päivinä niistä ei näy vilaustakaan. Lentelevätköhän joinakin päivinä niin matalalla tai korkealla, että niitä ei näe? Vai lentelevätköhän ne vain jossain pari korttelia kauempana? Ehkä lomallani voisin ottaa asiasta selvää.

Käytän nykyisin pelottavan paljon ajastani typerän nettipelin pläräämiseen. Enimmäkseen sentään serverin käynnistämistä odotellessani, mutta joskus muutenkin, kun aivot jumittavat. Mitä tapahtuu paljon. Peli etenee niin hitaasti, että en oikeastaan voi tehdä siinä mitään, mutta tutkin pelialueen karttaa ja selailen ihmisten kirjoittamia viestejä. Olen ainakin kaksi kertaa jäänyt jo kiinni projektipäälliköllekin pelin pelailemisesta, mutta en jaksa olla kovin huolissani siitä. Pitäisi ehkä olla. Ihmiset varmaankin ajattelevat, että en täällä muuta teekkään kuin pelailen sitä tyhmää peliä.

Ei kommentteja: