torstaina, lokakuuta 11, 2007

Tämä on loppu

Toimistolla on hämmentävän hiljaista. Yleensä ihmiset ramppaavat paikasta toiseen, puhelevat huoneissa toisilleen jotain, kolistelevat kahvitilassa yms. Ainakin meidän projektilla on niin kiire, että meidän porukka ei ehdi juuri muuta tehdä kuin hakata näppäimistöä. En tiedä onko muillakin projekteilla kiire, vai olisiko jossain käynnissä jotain palavereita. Tai sitten meluisat ihmiset ovat tänään jostain syystä poissa töistä. Kipeänä tai jotain. Omituista kyllä, viereiseltä rakennustyömaaltakaan ei kuulu mitään. On niin hiljaista että suorastaan pelottaa.

Yritin ratkaista yhden projektissa ilmenneen ongelman kopioimalla toiminnallisuutta yhdestä vanhasta projektista. Ratkaisu oli hieman pelottava, mutta tyylikäs ja fiksu. Yllättäen operaatio onnistui aivan helposti ja mikään ei hajonnut. Pettymys oli kuitenkin karu, kun huomasin, että vika olikin itse asiassa ihan muualla, eikä kopioidusta toiminnallisuudesta ollut mitään apua. Nyt pitää taas alkaa koodaamaan rumia teippi-ja-rautalanka-virityksiä. Hohhoijaa.

Projektimme projektipäälliköllä alkaa olla pienoinen paniikkimieliala päällä. Projektin olisi pitänyt mennä tuotantoon tänään, mutta myöhästyimme. Uusi yritys on huomenna. Ilmaan on heitelty jo ajatuksia viikonloppuylitöistäkin. Tänään oltiin vielä niin toiveikkaita, että ei kai nyt sentään, mutta toisaalta siitä oli ainakin puhe, että kaikki olisivat lauantaina hälyytystilassa, niin että jos kriisi iskee, niin paikalle on tultava oitis. Hyvä puoli tuossa hälyytystilasta on, että vaikka töihin ei tarvitsisi edes tulla, niin palkka juoksee silti jollain prosentilla. Voisin olla vaikka kaikki viikonloput hälyytystilassa, jos ei oikeasti tarvitse olla töissä.

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä kun aloin kirjoittamaan tätä blogia. Olen kirjoittanut tähän blogiin jotain joka päivä, kun olen ollut työpisteelläni pitempään kuin tunnin. Tämä on 231. kirjoitus. Muutamina päivinä olen ollut töissä jossain muualla, sairastellut tai ollut muuten vain poissa. Tämä on tämän blogin viimeinen merkintä. Päätin jo blogia aloittaessani, että kirjoitan tätä tasan vuoden. Hieman lyhempikin aika olisi varmaan riittänyt, mutta vuosi on kivan täsmällinen määrä. Saatan kirjoitella vielä jotain kommentteja jos siltä tuntuu. Ehkä jos menen joskus muualle töihin ja siellä on jotenkin eri tavalla tylsää, niin saatan aloittaa blogin uudestaan. Näiltä näkymin tämä oli nyt kuitenkin tässä. Tylsyys varmasti jatkuu edelleen, mutta enköhän ole jo vatvonut sitä tältä erää aivan tarpeeksi.

15 kommenttia:

melkoinen kirjoitti...

Tekniikoita ja ohjelmistoja joiden kanssa olen pähkäillyt vuoden aikana työskennellessäni:
JSP, Java, SQL, XML, HTML, XHTML, XSL-FO, XSL-LT, SQL/PL, Swing, Tomcat, Struts, Flash, Swfmill, Flare, Gimp, Photoshop, Sql Developer, Postgres, Oracle, DBVisualizer, Spring, Javascript, Actionscript, VBScript, Roller, Velocity, Word, Excel, Crimson Editor, Eclipse, Ant, CVS, Putty, Red Hat Linux, Knoppix Linux, Fedora Core, Cygwin, Subversion, JBoss, Windows 2000, Windows XP, Pageant, Tortoise

melkoinen kirjoitti...

Artisteja joita olen kuunnellut vuoden aikana työskennellessäni:
Boards of Canada, Aphex Twin, Beck, Stereolab, The Gasman, Meat Beat Manifesto, Pixies, Mouse on Mars, Mogwai, Sielun Veljet, Venetian Snares, Gorillaz, Sekalaisia dub-kokoelmia, Lee Scratch Perry, King Tubby, Amon Tobin, AFX, Wisp, Biosphere, LFO, melkoinen, Discharge, Télépopmusik, Black Sabbath, Minor Threat, Circle Jerks, Prefuse 73, Scorn, Jega, The Strokes, Twerk, Metamatics, Misfits, Sonic Youth, The Stooges, Iggy Pop, Plaid, Risto, Coil, AVK, Ramones, Velvet Underground, The Clash, Tuomari Nurmio & Viides Kolonna, Joey Beltram, Beastie Boys, Ever Had, Clark, Asian Dub Foundation, Dj Shadow, The Orb, Massive Attack, Freescha, Bong-Ra, Mr. Scruff, Rancid, Wolfmother, Lego Feet, Autechre, Matmos, Jane's Addiction, Kompleksi, Buzzcocks, The Damned, Swans, Jukka Poika, Metallica, Slayer, Mokoma, sekalaisia schranz-kokoelmia, sekalaisia electro-kokoelmia, sekalaisia detroit techno-kokoelmia

Anonyymi kirjoitti...

Tylsää, että tylsyysrapot loppuvat. Oletko nyt ihan varma?
Miten nyt pärjätä omassa tylsyydessä, kun ei voi lukea vaihtoehtoisesta tylsyydestä?

melkoinen kirjoitti...

Joo kyllä meinaan lopettaa tosiaan nämä raportoinnit toistaiseksi. Katsotaan nyt sitten jos tulee hirveitä vieroitusoireita tai jotain. Kyllä varmasti pärjäät hienosti oman tylsyytesi kanssakin, voit olla varma että tylsää täälläkin on.

Mikko Silvonen kirjoitti...

Oliko lopettajaisissa asianmukaisen tylsää? En valitettavasti päässyt mukaan täältä etelärannikolta.

Komea pitkäveteisyyden monumenttihan tästä syntyi; jaksaisipa itse blogata yhtä ahkerasti.

melkoinen kirjoitti...

Tylsäähän sillä lopettajaisissa oli, kuten arvata saattoi. Sauna oli jäähtynyt, juomat kalliita, muutama paikalle saapunut ihminenkin enimmäkseen kiusaantunut toistensa seurasta.

Vähän on ollut outoa kun en ole blogannut nyt viikkoon. Täytyy varmaan aloittaa joku toinen blogi tai keksiä muuten jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Saako sua pyytää treffeille?

melkoinen kirjoitti...

Melko hämmentävä kysymys... Mutta vastaus on ei, kotona ei tykättäisi siitä varmasti kovin hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

No pahus. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Busted =8-)

melkoinen kirjoitti...

Tähän väliin kai pitää heittää vakiolitania: "Kaikki tapahtumat ja henkilöt ovat kuvitteellisia ja yhteydet todelliseen maailmaan ovat täysin lukijan omia tulkintoja." ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan vapaasti, mutta se ei pidä paikkaansa. Löysimme tuon pitkätukkahipin kanssa ihan riittävästi viittauksia oikeaan henkilöön. Nää-nä-nä-nää-nää

melkoinen kirjoitti...

Noniin, jäin sitten kiinni pomolleni blogista ja hienoisten kehoitusten johdosta pistin blogin piiloon. Nyt olen kuitenkin ollut jo puolisen vuotta toisessa työpaikassa ja entinen pomokin on kuulemma vaihtanut jo firmaa, joten kaipa tämän voi taas hyvillä mielin pistää julkiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kohtalaisen tylsää täälläkin :-/

toimistotyöläinen kirjoitti...

No joko sua voi pyytää treffeille?