perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Loppu alkaa häämöttää

Pihapiirissä on tänään ollut toiminnantäyteinen päivä. Ikkunaa läheisin terassi purettiin ja jotkut haalarimiehet puhdistivat graffiteja läheisistä seinistä. Pihalla on ollut tänään ainakin konttilava, kuorma-auto, lakaisukone, painepesuri yms. Parissa tunnissa koko valtaisa terassikompleksi päivänvarjoineen, tuoleineen, pöytineen, tarjoilutiskeineen, puulattioineen ja aitoineen katosi jonnekin. Parkkipaikka-anarkiakin taas rehotti: Terassin puulattia oli hädintuskin ehditty siirtää pois, kun jo ensimmäiset autot parkkeerasivat paikalle, eikä lakaisukone ehtinyt edes puhdistaa asvalttia niiltä kohdin. Nyt piha jää kai autojen paikalta likaiseksi. Nyyh.

Vanha projekti teki jälleen kerran paluun. Ensivaikutelma tällä kertaa materialisoituneesta bugista oli, että tämän korjaaminen kestää viikkoja, mutta onneksi hommaan löytyikin helpohko ratkaisu ja sain pääpiirteissään vian korjattua alle puolessa tunnissa. Sitten kun tätä eleganttia kymmenen koodirivin häkkäystä alettiin testaamaan syvällisemmin, niin piti koodata vielä toiset kymmenen riviä kaikenlaisia lisäkäsittelyjä ja loppujen lopuksi hommaan meni kuitenkin kolme tuntia. No olen silti kohtuullisen tyytyväinen suoritukseeni.

Nukuin viime yönä vaihteen vuoksi aivan kohtuullisen hyvin. Silti olo on aivan vetämätön, koska söin lounaaksi suuren ja rasvaisen pizzan. Mieleni olisi tehnyt vielä ostaa karkkia aterian päälle, mutta onneksi lounasporukka osoitti valtaisan moraalisen voimansa, ja yhdessä meillä oli tarpeeksi voimia vastustamaan kiusausta. Vähän kyllä harmittaa, sillä karkki olisi maistunut. Moraalisuus on tylsää. Taidan lohduttautua kahvilla.

Uusi projektini alkaa olla loppusuoralla. Tulevaisuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Hämärä aavistus minulla on, että palaan ehkä saman projektin pariin, mitä tein vuosi sittenkin. Hah! Paluu kotiin. Sinänsä ihan kiva palata sen projektin pariin, koska sen sentään tunnen kohtuullisen hyvin. Tämä viimeisin projektini on varsinkin ollut niin suuri ja monimutkainen, että en ole oikein ehtinyt hahmottaa, mitä missäkin on ja miten kaikki toimii.

Ei kommentteja: