tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Kahluuallas täynnä kaloja

Karmea kiire. Projektin loppusuora häämöttää ja hommat pitäisi saada äkkiä kuntoon ja tietenkään mitkään aivan yksinkertaisetkaan jutut eivät suostu sitten toimimaan. Virheet olisi periaatteessa hyvin helppo korjata kun vain keksisi ensin, että mistä ne tarkkaanottaen johtuvat. Tuntuu jotenkin tyhmältä ensin plärätä koodia läpi kaksi tuntia ja sitten kirjoittaa muutama hassu kirjain johonkin kohtaan ja kaikki toimii taas niin kuin pitääkin.

On aika outoa, että viimeinen kolmesta ikkunastani näkyneistä ravintolaterasseista sinnittelee edelleen avoimena. Ei siellä tietenkään ketään istu, mutta kyllä se on ihan samassa kunnossa muuten kuin kesähelteillä. Ovatkohan ravintoloitsijat unohtaneet koko terassin, vai odottavatko he että ilmat vielä paranevat? Ei muutamaa tupakoitsijaa vartenkaan kannattaisi pitää noin montaa pöytää ja tuolia pihalla. No miksipä ne kalusteet tietty siellä pihalla menevät? Tuskin ne pihalla tönöttämisestä hajoavat. Jospa ravintolanpitäjillä ei ole niille parempaakaan säilytyspaikkaa. Ja säästyypähän kalusteiden raahailuvaivakin, kun jättää ne pihalle koko talveksi. Ovat kaupan päälle keväällä sitten heti valmiina.

Koko päivän hektisesti koodattuani, minun pitäisi nyt alkaa tekemään taas tylsiä testejä. Jotenkin vaikea asennoitua taas tähän. Päässäni testaus on jotenkin mielessäni päätynyt laariin "Asioita, joilla ei ole niin kiire". Nyt kun on koko päivän ollut kaamea kiire, niin vaikea alkaa tehdä jotain millä ei ole kiire. Toisaalta on myös vaikeaa alkaa testaamaan kiireellä. Siinä on jotenkin perustavanlaatuinen ristiriita. Sitä paitsi kohta on jo kotiin lähdön aika. Ei tässä nyt enää mitään kovin suureellista kannata aloittaa.

Omituista muuten, että tänään en ole nähnyt ikkunasta yhtään lokkia. Ei siellä talon katolla voi olla mitään kala-allasta. Tai sitten siellä oli eilen jokin siirrettävä kahluuallas täynnä kaloja, mutta tänään se on viety pois. Kyllä lokkeja tietty sellainen pienempikin allas varmaan kiinnostaisi. Ehkä jokin ravintola on kokeillut uusia tapoja säilyttää kalat tuoreina?

Ei kommentteja: