tiistaina, lokakuuta 02, 2007

Kertakäyttömukitorni

Monitorillani tietyn harmaan väriset tasaiset pinnat väreilevät tai aaltoilevat. Pinnalla näkyy outoa ja ärsyttävää vipatusta. Ongelman huomaa toistaiseksi todella harvoin, mutta siellä missä se ilmenee, se on todella ärsyttävää. Eniten se ärsyttää Wordin ikkunan taustavärissä. On muutenkin vaikeaa keskittyä lukemaan tylsää vaatimusmäärittelyä ja tuo vipatus todella imee huomion itseensä. Pitäisiköhän mennä valittamaan asiasta mikrotukeen? Tai työterveydenhuoltoon? Jos ne antaisivat minulle jotain pillereitä?

Yhdeltä terassilta puretaan päivänvarjoja pois. Lokakuun alku oli ilmeisesti se raja, että kenenkään ei enää uskota tulevan terassille. Vaikka ei tuolla nyt niin surkea ilma ole, ettenkö minä ainakin voisi vielä pihalla istuskella. Kai terasseilla istuvat kuitenkin päivällä lähinnä lomalaiset ja illalla on jo niin pimeää ja kylmää, että silloin ei varmaan kukaan enää viitsi istuksia tuolla. Kovinkaan moni ei ole varmaan näihin aikoihin lomalla, joten ei kai siellä sitten enää kukaan istu.

Keksin viimeinkin mitä alan keräilemään pelottavaksi aikaa ilmentäväksi muodostelmaksi pöytäni nurkalle tai johonkin täällä huoneessa: Juomavesiautomaatin kertakäyttömukeja! Juomavesiautomaatti on aika kaukana työpisteestäni, ja joskus sen ohi kävellessäni tulee mieleeni, että olisipa kiva juoda lasillinen vettä. Sitten muistan että työpöydälläni olisi vielä muki, josta join tunti sitten, mutta koska työpiste on niin kaukana, otan uuden mukin. Sitten tuon mukin työpisteelle ja juon veden. Jos tulen janoiseksi työpisteelläni uudestaan ja haluan vettä, en useimmiten tule kuitenkaan ottaneeksi vanhaa mukia hakeakseni vettä, koska mukeja on pöydällä monta, ja jotkut niistä ovat lojuneet siinä päiväkausia, ja ovat pölyisiä ja iljettäviä bakteeripesäkkeitä. Paljain silmin bakteereita on mahdoton erottaa, joten en voi tietää mikä mukeista on bakteeriton ja joudun taas hakemaan uuden mukin. Epäekologista, mutta väistämätöntä. Tietenkin voisin ehkä alkaa tiskaamaan mukeja. Todennäköisesti mukit kuitenkin vain tulevat lisääntymään. Loistelias ideani tänään oli, että en heitäkään vanhoja mukeja enää roskiin, vaan laitan ne sisäkkäin, jolloin niistä tulee pikkuhiljaa pelottavan korkuinen torni. Se tulee herättämään kauhua!

Taas joku työkone jyristelee pihalla. Mitään ei näy ikkunasta. Jospa ne haalarimiehet tällä kerralla tulevat seinästä läpi? Jospa minä voisin paeta siitä aukosta täältä toimistolta?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varo vaan ettei mukikokoelmaasi varasteta. Kaivoksella ainakaan ei kunnioiteta toisten kokoelmia, vaan arvokas hedelmämerkki-tarra on kadonnut työpöytäni alta, kuten joskus aikaisemmin kirjoittelin lokiin. Ihan kamalaa kun ei kunnioiteta toisen projekteja ;)

melkoinen kirjoitti...

Järkyttävää! Mieleeni ei edes juolahtanut, että joku voisi olla niin hirviömäinen, että varastaisi toisen keräilyprojektin! Keräily on kuitenkin luonnollista toimintaa, se on meillä geeneissä.
Pitäisiköhän nuo mukit jotenkin merkitä? Tarroilla tai tussilla. Jos olisin oikein ovela, niin voisin tuoda tänne neulan ja lankaa ja tehdä joka mukiin reiän ja pujottaa langan sen läpi ja kiinnittää kaikki mukit esim pöydän jalkaan. Mukien uudelleenkäytettävyys kyllä kärsisi tästä huomattavasti. Olin vähän ajatellut, että kun noita olisi tarpeeksi, niin niistä voisi tehdä ehkä jotain... En tiedä vielä mitä.

Unknown kirjoitti...

Toisaalta, jos roudaat keräilykokoelmaasi mukanasi kaikkialle mihin liikut, ei sitä nin helposti varastetakaan. Samalla herätät suurta kunnioitusta kollegoidesi joukossa. Ja jos vaikka raahaat kasan mukeja palaveriin, olet varmasti potentiaalinen ylennyksen saaja pomojesi silmissä. Eihän kukaan voi paheksua, jos pitää omista roskistaan hyvää huolta.

melkoinen kirjoitti...

Ei huonompi idea. Ehkä myöhemmin kun mukitorni on tosi korkea, sen raahaminen voi olla aika vaikeaa, mutta siihen on vielä aikaa. Voisin hyvinkin alkaa raahailla tornia mukana. Illat ja yöt ovat kyllä edelleen riskialtista aikaa, en sentään kotiin viitsi mukitornia ottaa yöksi. Nyt kun mukeja on vielä vähän, voisin lukita ne iltaisin pöytälaatikkoon. Viimeinkin sillekin tulee käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm. Se terassi sitten ei liennyt talviterassi, jonne ihmiset laitetaan tupakoimaan. Sellaisiakin lähitulevaisuudessa saamme.

Mikko Silvonen kirjoitti...

Edellisessä työpaikassani siivoojat luulivat joskus egzoottisia limsatölkkejä ja muita tyylikkäitä koristeita roskiksi. Piti sitten opettaa, että kenenkään työpöydältä ei viedä pois mitään pölyhiukkasta isompaa.

Kaikkein innokkain siivooja järjesteli työpöytien paperitkin siisteiksi pinoiksi, joista en enää löytänyt mitään. Taisi olla sama siivooja, joka pyyhki kerran pölyjä firman tärkeimmän palvelimen näppäimistöstä ja hätääntyi, kun näyttö räpsähti päälle. No, pimenihän se, kun tietokoneen töpselin veti seinästä.

Nykyään siivoojat tuskin ehtivät tehdä missään noin tarkkaa työtä?