torstaina, lokakuuta 11, 2007

Tämä on loppu

Toimistolla on hämmentävän hiljaista. Yleensä ihmiset ramppaavat paikasta toiseen, puhelevat huoneissa toisilleen jotain, kolistelevat kahvitilassa yms. Ainakin meidän projektilla on niin kiire, että meidän porukka ei ehdi juuri muuta tehdä kuin hakata näppäimistöä. En tiedä onko muillakin projekteilla kiire, vai olisiko jossain käynnissä jotain palavereita. Tai sitten meluisat ihmiset ovat tänään jostain syystä poissa töistä. Kipeänä tai jotain. Omituista kyllä, viereiseltä rakennustyömaaltakaan ei kuulu mitään. On niin hiljaista että suorastaan pelottaa.

Yritin ratkaista yhden projektissa ilmenneen ongelman kopioimalla toiminnallisuutta yhdestä vanhasta projektista. Ratkaisu oli hieman pelottava, mutta tyylikäs ja fiksu. Yllättäen operaatio onnistui aivan helposti ja mikään ei hajonnut. Pettymys oli kuitenkin karu, kun huomasin, että vika olikin itse asiassa ihan muualla, eikä kopioidusta toiminnallisuudesta ollut mitään apua. Nyt pitää taas alkaa koodaamaan rumia teippi-ja-rautalanka-virityksiä. Hohhoijaa.

Projektimme projektipäälliköllä alkaa olla pienoinen paniikkimieliala päällä. Projektin olisi pitänyt mennä tuotantoon tänään, mutta myöhästyimme. Uusi yritys on huomenna. Ilmaan on heitelty jo ajatuksia viikonloppuylitöistäkin. Tänään oltiin vielä niin toiveikkaita, että ei kai nyt sentään, mutta toisaalta siitä oli ainakin puhe, että kaikki olisivat lauantaina hälyytystilassa, niin että jos kriisi iskee, niin paikalle on tultava oitis. Hyvä puoli tuossa hälyytystilasta on, että vaikka töihin ei tarvitsisi edes tulla, niin palkka juoksee silti jollain prosentilla. Voisin olla vaikka kaikki viikonloput hälyytystilassa, jos ei oikeasti tarvitse olla töissä.

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä kun aloin kirjoittamaan tätä blogia. Olen kirjoittanut tähän blogiin jotain joka päivä, kun olen ollut työpisteelläni pitempään kuin tunnin. Tämä on 231. kirjoitus. Muutamina päivinä olen ollut töissä jossain muualla, sairastellut tai ollut muuten vain poissa. Tämä on tämän blogin viimeinen merkintä. Päätin jo blogia aloittaessani, että kirjoitan tätä tasan vuoden. Hieman lyhempikin aika olisi varmaan riittänyt, mutta vuosi on kivan täsmällinen määrä. Saatan kirjoitella vielä jotain kommentteja jos siltä tuntuu. Ehkä jos menen joskus muualle töihin ja siellä on jotenkin eri tavalla tylsää, niin saatan aloittaa blogin uudestaan. Näiltä näkymin tämä oli nyt kuitenkin tässä. Tylsyys varmasti jatkuu edelleen, mutta enköhän ole jo vatvonut sitä tältä erää aivan tarpeeksi.

15 Comments:

Blogger melkoinen said...

Tekniikoita ja ohjelmistoja joiden kanssa olen pähkäillyt vuoden aikana työskennellessäni:
JSP, Java, SQL, XML, HTML, XHTML, XSL-FO, XSL-LT, SQL/PL, Swing, Tomcat, Struts, Flash, Swfmill, Flare, Gimp, Photoshop, Sql Developer, Postgres, Oracle, DBVisualizer, Spring, Javascript, Actionscript, VBScript, Roller, Velocity, Word, Excel, Crimson Editor, Eclipse, Ant, CVS, Putty, Red Hat Linux, Knoppix Linux, Fedora Core, Cygwin, Subversion, JBoss, Windows 2000, Windows XP, Pageant, Tortoise

11.10.2007 klo 13.29.00  
Blogger melkoinen said...

Artisteja joita olen kuunnellut vuoden aikana työskennellessäni:
Boards of Canada, Aphex Twin, Beck, Stereolab, The Gasman, Meat Beat Manifesto, Pixies, Mouse on Mars, Mogwai, Sielun Veljet, Venetian Snares, Gorillaz, Sekalaisia dub-kokoelmia, Lee Scratch Perry, King Tubby, Amon Tobin, AFX, Wisp, Biosphere, LFO, melkoinen, Discharge, Télépopmusik, Black Sabbath, Minor Threat, Circle Jerks, Prefuse 73, Scorn, Jega, The Strokes, Twerk, Metamatics, Misfits, Sonic Youth, The Stooges, Iggy Pop, Plaid, Risto, Coil, AVK, Ramones, Velvet Underground, The Clash, Tuomari Nurmio & Viides Kolonna, Joey Beltram, Beastie Boys, Ever Had, Clark, Asian Dub Foundation, Dj Shadow, The Orb, Massive Attack, Freescha, Bong-Ra, Mr. Scruff, Rancid, Wolfmother, Lego Feet, Autechre, Matmos, Jane's Addiction, Kompleksi, Buzzcocks, The Damned, Swans, Jukka Poika, Metallica, Slayer, Mokoma, sekalaisia schranz-kokoelmia, sekalaisia electro-kokoelmia, sekalaisia detroit techno-kokoelmia

11.10.2007 klo 13.30.00  
Anonymous Mörkönen said...

Tylsää, että tylsyysrapot loppuvat. Oletko nyt ihan varma?
Miten nyt pärjätä omassa tylsyydessä, kun ei voi lukea vaihtoehtoisesta tylsyydestä?

12.10.2007 klo 8.40.00  
Blogger melkoinen said...

Joo kyllä meinaan lopettaa tosiaan nämä raportoinnit toistaiseksi. Katsotaan nyt sitten jos tulee hirveitä vieroitusoireita tai jotain. Kyllä varmasti pärjäät hienosti oman tylsyytesi kanssakin, voit olla varma että tylsää täälläkin on.

12.10.2007 klo 16.38.00  
Blogger Mikko said...

Oliko lopettajaisissa asianmukaisen tylsää? En valitettavasti päässyt mukaan täältä etelärannikolta.

Komea pitkäveteisyyden monumenttihan tästä syntyi; jaksaisipa itse blogata yhtä ahkerasti.

17.10.2007 klo 16.43.00  
Blogger melkoinen said...

Tylsäähän sillä lopettajaisissa oli, kuten arvata saattoi. Sauna oli jäähtynyt, juomat kalliita, muutama paikalle saapunut ihminenkin enimmäkseen kiusaantunut toistensa seurasta.

Vähän on ollut outoa kun en ole blogannut nyt viikkoon. Täytyy varmaan aloittaa joku toinen blogi tai keksiä muuten jotain.

19.10.2007 klo 10.26.00  
Anonymous toimistotyöläinen said...

Saako sua pyytää treffeille?

30.10.2007 klo 23.27.00  
Blogger melkoinen said...

Melko hämmentävä kysymys... Mutta vastaus on ei, kotona ei tykättäisi siitä varmasti kovin hyvää.

31.10.2007 klo 13.31.00  
Anonymous toimistotyöläinen said...

No pahus. ;)

31.10.2007 klo 22.34.00  
Anonymous Boss said...

Busted =8-)

8.1.2008 klo 15.16.00  
Blogger melkoinen said...

Tähän väliin kai pitää heittää vakiolitania: "Kaikki tapahtumat ja henkilöt ovat kuvitteellisia ja yhteydet todelliseen maailmaan ovat täysin lukijan omia tulkintoja." ;-)

8.1.2008 klo 15.28.00  
Anonymous boss said...

Aivan vapaasti, mutta se ei pidä paikkaansa. Löysimme tuon pitkätukkahipin kanssa ihan riittävästi viittauksia oikeaan henkilöön. Nää-nä-nä-nää-nää

8.1.2008 klo 16.04.00  
Blogger melkoinen said...

Noniin, jäin sitten kiinni pomolleni blogista ja hienoisten kehoitusten johdosta pistin blogin piiloon. Nyt olen kuitenkin ollut jo puolisen vuotta toisessa työpaikassa ja entinen pomokin on kuulemma vaihtanut jo firmaa, joten kaipa tämän voi taas hyvillä mielin pistää julkiseksi.

13.10.2008 klo 13.49.00  
Anonymous Anonyymi said...

Kohtalaisen tylsää täälläkin :-/

8.12.2008 klo 9.21.00  
Anonymous toimistotyöläinen said...

No joko sua voi pyytää treffeille?

14.4.2011 klo 15.56.00  

Lähetä kommentti

<< Home