torstaina, lokakuuta 19, 2006

Jotain ihanaa odotettavissa

Tänään tietokannassa tehdään jotain muutoksia klo. 17 ja siitä syystä työt on pakko lopettaa aikaisemmin. Jee! Hyvällä tuurilla ne mokaavat taas jotain ja huomennakaan ei voi tehdä mitään. Viimeksi kävi niin, ja se oli oikeastaan aika hauskaa, kun kaikki sekoilivat uusien asetusten kanssa ja ihmettelivät kun ohjelmistossa milloin mikäkin osa räjähti. Tulipahan ainakin vaihteeksi vähän kommunikoitua ihmisten kanssa.

Toisaalta pelkkä kökkiminen ilman mitään oikeaa tekemistä on kyllä tosi tylsää, joten en tiedä kannattaako kuitenkaan toivoa että tietokantamuutoksissa menee jokin pieleen. No kunhan verkko ei pätki, niin voi ainakin surffailla.

Webissä surffailukin on kyllä tylsää pitemmän päälle. Ainakin minusta. Jotenkin en vaan pääse semmoseen vapautuneeseen ihmetysfiilikseen enää kuin muutama vuosi sitten. Kaikki olennainen on jo nähty. Töissä surffaus on muutenkin aina semmosta rajoitettua, kun selän takaa kuka vaan näkee mitä touhuat ja missä. Itseäni ainakin se ärsyttää, vaikka en päätoimisesti kotonakaan surffaa pornosivuilla tms.

Kaikki ihmiset eivät tunnu kumminkaan suhtautuvan surffaamiseen samalla tavoin. Tai muuhunkaan ajan tappamiseen. Edellisellä työpaikallani yksi tyyppi pelasi joka päivä jotain jääkiekkopeliä ja kirjoitteli jääkiekkofoorumeille. Joku toinen oli keskittynyt oman portfolionsa hiomiseen ja joku kolmas teki kaverin bändille levyn kansia. Täälläkin olen tottunut näkemään ruuduilla kaikenmaailman iltalehtiä ja koirafoorumeita. Siis foorumeita koirien kasvattajille, ei koirille. Tai mistäs minä tiedän mistä ne erottaa toisistaan. Jotain koiran kuvia ruudulla on kumminkin.

Aina tosin on niitäkin sekopäitä joita työ oikeasti kiinnostaa ja jotka seuraavat aktiivisesta alan kehitystä. Siis jotain softapäivityksiä ja uusien sovellusten arvioita ynnä muuta. Kaameaa! Eikö niillä ole elämää? Vai eikö minulla ole elämää? Vai eikö minulla vain ole elämää töissä? Olen varmaan allerginen työpaikalle.

Jos tulevaisuudessa keksitään jotkut silmälappuvideon tapaiset monitorilasit, niin ne voisivat olla kätevät. Voisi kaikessa rauhassa katsella vaikka koko päivän elokuvia tai jotain. Tosin jossain vaiheessa pitäisi kai kumminkin tehdä oikeasti noita töitäkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta, mutta totta. On siis olemassa työpaikka, joka vetää vertoja/ylittää tylsyydessään Suolakaivoksemme! Tätä täytyy seurata.
torakka.vuodatus.net