Tänäänpäs on taas ollut tosi jännä päivä. Aamupäivän muuttelin yhtä lomaketta yksipalstaisesta kaksipalstaiseksi ja paikoin jopa KOLMIPALSTAISEKSI! Hooh! Kyllä siinä riitti haastetta, jänniä tilanteita ja aitoa onnistumisen tunnetta. Kaiken huipuksi on olemassa suuri riski, että tuohon lomakkeelle tulee vielä jotain muutoksia ja kaikki räjähtää ja pitää tehdä alusta uudestaan. Toisella kerralla se on varmaan vielä hauskempaa.
Loppupäivän olen tapellut jonkun toiminnon kanssa, joka yhdistelee kahden eri lomakkeen tietoja yhdelle lomakkeelle ja lähettää sitten ne tiedot johonkin. Erityisen motivoivaksi tämän toiminnon koodauksen tekee se seikka, että toimintoa ei käytä suunnilleen kukaan ikinä. Paitsi ehkä vahingossa, jolloin he luulevat todennäköisesti tehneensä jotain muuta ja tulkitsevat tuloksen virheeksi. Palkitsevaa!
Mieli tekisi lisätä tähän toimintoon jotain hienoja varoituslauseita tyyliin: "Tiedätkös nyt todella mitä olet tekemässä?" tai "Kannattaisikohan tässä vaiheessa vilkaista manuaalia?" Mutta ei kun ei kun ei. Minä vaan koodaan, enkä määrittele tai edes suunnittele muuta kuin teknistä toteutusta.
Onneksi tästäkin pöhlöilystä palkka juoksee koko ajan. Silloin kun jotain hauskaa, niin useimmiten siitä pitääkin maksaa jotain. Tylsyyden sietäminen on hauskanpidon vaatimus? Seuraako tylsyydestä väistämättä aina jotain hyvää? Jos on ihan älyttömän tylsää, niin seuraako siitä se että sitten myöhemmin on ihan älyttömän kivaa? Vai onko syy-seuraussuhde ihan satunnaista?
Täytyy varmaan alkaa tehdä jotain empiiristä tutkimusta. Ehkä teen toisen blogin johon kirjoittelen vain silloin kun kivaa. Tosin jos on kivaa, niin en välttämättä ole koneen ääressä ja vaikka olisinkin, niin ei mua ehkä huvita lopettaa sitä kivaa mitä olinkin tekemässä. Mikä nyt ei tarkoita sitä etteikö blogin kirjoittaminenkin voisi olla kivaa, mutta...ääh... No joo. Ehkä voisin kirjoittaa hauskuusblogiin jälkikäteen? Vaikka silloin kun on tylsää. Mutta milloinkas minä sitten tätä tylsyysblogia enää kirjoittaisin jos mun aika menisi hauskuusblogin kirjoittamiseen?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti