tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Tavallistakin tylsempi päivä

Limsa-automaateista ovat taas limsat lopussa. Yhtä pahan makuista kolaa oli vielä jäljellä, minun pakko juoda sitä, etten saisi kofeiniinpuutostilakramppeja. En kyllä voi kovin montaa pullollista tuota litkua juoda. Pitää kai siirtyä taas kahviin tai hakea oikeaa kolaa lähikaupasta. Pahus, olen pärjäillyt jo aika pitkään ilman kahvia.

Pihapiirissä autoilijat ovat ulottaneet anarkiaparkkeeraustoimintansa piha-alueelta viereiselle pyörätiellekin. Koko pyörätien varsi on nyt täynnä parkkeerattuja autoja. En tajua mikseivät parkkipirkot käy täällä ikinä. Kaupungin tulot tuplaantuisivat annettujen pysäköintisakkojen määrällä. Kai kaupunki saa rahat pysäköintisakoista?

Tänään on ollut vielä normaaliakin tylsempää. Ensinnäkin joudun korjaamaan todella ärsyttävää merkkijonon korjaustoiminnallisuutta, ja toisekseen pöhkön nettipelin palvelin on poissa käytöstä, enkä voi seurata mitä joukkoni tekevät. Onhan pelin seuraaminenkin aika tylsää, mutta mielummin katselen vaikka pelin vaihtuvia numeroita, kuin loputtomasti rullaavia serverin käynnistymistekstejä.

Huonetoveri tuossa on kähissyt ja köhinyt jo pari päivää. Hän kävi lääkärissäkin, mutta aikoi silti sinnitellä töissä. Lopulta järki alkoi iskostua tuohonkin ihmisraukkaan, ja päivän päätteeksi tämä työn sankari joutui nöyrtymään ja lähtemään loppuviikoksi kotiin sairaslomalle. Mieli tekisi itsekin alkaa teeskennellä samanlaisia oireita sairasloman toivossa, mutta olen niin huono näyttelijä, että ei minua kukaan uskoisi. Nenä on kyllä välillä taas vähän vuotanut. Jospa tällä kertaa tulisinkin oikeasti kunnolla kipeäksi.

Kävin taukotilassa syömässä nuudeleita ja todistin kolmen ihmisen sadattelua siitä, että kahvi oli kummastakin kannusta loppu. Virallinen käytäntöhän on, että kun toinen loppuu, niin se pitäisi keittää heti täyteen. Vain yksi kolmesta ihmisestä todella keitti kahvia, muilla oli kai olevinaan liian kiire tai jotain. Onneksi en juo enää kahvia. Tai en ainakaan juo sitä usein.

2 kommenttia:

Mikko Silvonen kirjoitti...

Kai olette muistaneet laatia kahvinkeitto-ohjesääntönne kirjallisena? Näin kerran sellaisen erään saksalaisen firman seinällä.

Seinällä oli myös tukkimiehen kirjanpito juoduista kupeista, koska kahvi oli maksullista (muistaakseni 1,70 €/kuppi). Maksut keräävän kahviadministraattorin virka kiersi työntekijältä toiselle.

kipeeisi kirjoitti...

Kyllä meillä oli kahvinkeitinten luona kaksi A4-arkkia pitkät toimintaohjeet, johon oli käsin kirjoitettu täydennyksiäkin. Ikävä kyllä joku ilmeisesti protestoi sääntöjä vastaan ja heivasi ohjeet johonkin. Siitä nämä kahvinkeitto-ongelmat varmaankin alkoivatkin.