torstaina, syyskuuta 06, 2007

Sadetta tiedossa itään

Unen puute alkaa tuntua aika murskaavalta. Kävin äsken loikoilemassa kymmenen minuuttia lepohuoneen sohvalla. En osaa sanoa nukuinko. Todennäköisesti. Onneksi kohta on viikonloppu, vaikka minun pitäisi kyllä tulla viikonloppunakin töihin. Tänään tulin tunnin myöhässä töihin ja lähden etuajassa.

Olo tuntuu jotenkin valasmaiselta. En osaa sanoa miksi. Ehkä osin runsaanpuoleisesta lounaasta, ja osin ehkä siksi, että tekee mieli päästellä suusta korkeita ujeltavia ääniä. Mitenkähän valaat nukkuvat? Nousevatko ne meren pinnalle kelluskelemaan? Vai uivatko ne unissaan? Täytyyhän niiden ainakin hengittää välillä - osaavatkohan ne unissaan nousta välillä hengittämään? Siis jos ne uivat nukkuessaankin.

Kissat ovat ihailtavan hyviä nukkumaan. Olisinpa kissa.

Ulkona on harmaa ilma, ei kuitenkaan sada vielä. Lokkeja lentelee korkealla, vain hieman pilvien alapuolella. Pilvimassat liikkuvat aika nopeasti itään. Ne muuttavat muotoaan hieman liikkuessaan. Tuntuu siltä kuin ne muuttuisivat koko ajan enemmän sadepilvien näköisiksi. Viimeistään Venäjällä varmasti sataa.

Statistiikkaa serverin käynnistelystä: Serverin ohjelmistokoodien kääntämiseen kului aikaa 2 minuuttia 45 sekuntia. Itse serverin käynnistäminen kesti 57 sekuntia. Lisäksi aikaa kului varmaankin noin minuutti, ennen kuin huomasin, että serveri olikin jo käynnissä. Pienen muutoksen testaamiseen kuluu siis aikaa aina vähintään viisi minuuttia. Ei oikeastaan ole ihmekään, että en ole oikein hyvin aikataulussa.

Ei kommentteja: