maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Olisi kivaa osata kirjoittaa musikaalisesti

Olen tänään työskennellyt kolmen eri projektin parissa. Yksi vanha kauhuprojektikin palasi kummittelemaan, ja vaati kiireellistä huomiotani. Elättelen hieman toivoa, että pääsisin siitä kuitenkin taas toistaiseksi eroon. Saapa nähdä. Kahdella muullakin projektilla on tietenkin älytön kiire. Kylläpäs taas alkaa viikko ihanasti. Ulkonakin sataa kaatamalla.

Projektista toiseen siirtyessä minulle tulee aina joksikin aikaa täydellinen epätietoisuus siitä, mitä minun oikeastaan pitäisi tehdä. Unohdan joka projektin aina lähes välittömästi, kun en ole juuri tekemässä sitä. Riippuen kuinka kauan on aikaa siitä kun viimeksi olen koskenut projektiin, asiat pikku hiljaa alkavat palailla mieleen ja alan hahmottaa mitä minun pitäisi tehdä. Tänään, kun olen pomppinut kolmen projektin välillä, näitä epätietoisuus hetkiä on ollut normaalia enemmän. Tuijottelen silloin epäuskoisen näköisenä koodia, klikkailen auki tiedostoja ja näytän ulkopuolisesta tarkkailijasta varmaankin todella poissaolevalta.

Voisi olla aika jännittävää opetella kirjoittamaan rytmisesti. Tarkoitan siis, että olisi kiva kun siinä napsutuksessa joka tulee kirjoittamisesta olisi jokin vetävä rytmi. Useimmiten kirjoittamisesta tuleva naksutus on aika epärytmistä. Voisin yrittää keskittyä pitämään lyöntitiheyden alkuun mahdollisimman tasaisena. Jos saisin sen sujumaan, niin voisin sitten yrittää muuntaa näpytysrytmiä mielenkiintoisemmaksi. Todella hienoa olisi, jos vaikka kolme ihmisistä samassa huoneessa kirjoittaisi niin, että kaikkien rytmit sopisivat yhteen. Kaikkien näppäimistöt kuulostavat kuitenkin hieman erilaisilta. Tuloksena voisi olla jotain afrikkalaisheimojen rummutuksen tyylistä primitiivistä polyrytmiä.

Olisikohan mahdollista tehdä tavallisen työskentelyn ohessa jotain uutta, mitä kukaan ei olisi tehnyt koskaan aiemmin? Vaikka keksisi jonkun ihan uuden tavan ratkaista jokin ongelma. Pakkohan sellaista on joskus tapahtua. Rajan veto sen välille, mikä on todella uutta, ja mikä vain vanhan toistoa, on varmaankin aika vaikeaa. Toisaalta tuskin kukaan kirjoittaa edes perusjuttuja aivan täsmälleen samalla tavalla kuin joku toinen, mutta toisaalta suuri osa ohjelmakoodista muistuttaa paljon jotain muuta ohjelmakoodia.

Ei kommentteja: